Læsetid: 7 min.

Alle vil gerne være Han Solo

Hvad er hemmeligheden bag en god Star Wars-film? Det gælder om at finde den rigtige balance mellem humor, oprigtighed, mytologi og opbyggelighed, sagde manuskriptforfatterne og instruktøren bag den seneste film i rækken, ’Solo: A Star Wars Story’, da Information mødte dem på filmfestivalen i Cannes
Den nye Star Wars-film har Han Solo (spillet af Alden Ehrenreich) som omdrejningspunkt, og det klæder den meget godt at være frigjort fra dødsstjernen.

Den nye Star Wars-film har Han Solo (spillet af Alden Ehrenreich) som omdrejningspunkt, og det klæder den meget godt at være frigjort fra dødsstjernen.

Jonathan Olley

24. maj 2018

Der findes en ganske særlig tone eller en stemning, man skal ramme, når man skal lave en Star Wars-film. Det handler selvfølgelig om, at publikum skal have det sjovt, men det er ikke hvilken som helst form for sjov – og selv om man godt selv må have det sjovt, når man laver en Star Wars-film, må man ikke lave sjov med den eller med universet. Modsat mange af tidens superheltefilm, der ofte driller sig selv undervejs, skal man tage Star Wars alvorligt.

Det siger både instruktøren, Ron Howard, og de to manuskriptforfattere, Lawrence og Jonathan Kasdan, der står bag den seneste Star Wars-film, Solo: A Star Wars Story. Filmen, der i sidste uge havde international premiere på filmfestivalen i Cannes – hvor jeg mødte de tre filmfolk – fortæller historien om, hvordan den purunge, lettere naive Han Solo (spillet af Alden Ehrenreich) bliver til den charmerende, men ikke helt pålidelige smugler (spillet af Harrison Ford), Luke og Ben Kenobi møder i Stjernekrigen (1977).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
Eva Schwanenflügel og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Espen Bøgh

Kig engang til på billedet ovenfor af den unge Han Solo, lavt hængende "skyder" helt i den velkendte gamle western stil, - men nu som den ægte rumcowboy, en "scoundrel", om end charmerende men alligevel en rumpirat.

stefan kjær jensen

Nej, så vil jeg hellere prøve at være stor admiral Thrawn for en dag. Han er en langt mere interressant karakter at følge på trods af hans alliance med det Galaktiske Imperium. Hvis jeg blev tvunget til at vælge en karakter, der arbejder mod de onde i Star Wars, må det være Clonetrooper Fives. Han var den første uinviede til at opdage kansler Palpatines planer mod Jedi-ordenen og den Galaktiske Republik længe før Order-66.