Læsetid: 8 min.

Instruktør før afgangsforestilling: »Vi har gjort alting samtidigt«

I disse dage tager teaterinstruktøren Amanda Linnea Ginman afgang fra Teaterhögskolan Malmö med den dystopiske sci-fi-forestilling 'Er tågen her også i morgen'. Hun fortæller her om sin kreative slutspurt i sidste del af serien 'De næsten færdige'
Amanda Linnea Ginmans afgangsforestilling handler om en allerede igangværende økologisk katastrofe, der ikke bare truer specifikke dyrearter, men også skellet mellem arterne, som vi kender dem.

Amanda Linnea Ginmans afgangsforestilling handler om en allerede igangværende økologisk katastrofe, der ikke bare truer specifikke dyrearter, men også skellet mellem arterne, som vi kender dem.

Peter Nygaard Christensen

29. maj 2018

Inden den sidste gennemspilning før aftenens generalprøve på instruktøren Amanda Linnea Ginmans afgangsforestilling er der lige nogle ting, der skal på plads i øverummet på Statens Scenekunstskole i Aarhus. Et bagtæppe med påmalet skov- og bjerglandskab skal hænge mere lige.

Stolerækkerne skal rykkes lidt bagud. Den ene af de tre skuespillere, Thomas Diepeveen, løfter den anden skuespiller, Vanessa Moliné, op på ryggen, så det giver et godartet knæk i hendes ryg. Den tredje skuespiller, Troels Kortegaard, diskuterer med instruktøren og scenografen Sofia Stål, hvad der skal ske med hans øjenbryn, mens han er i karakter som hybrid mellem menneske og får.  

Er tågen her også i morgen er en dystopisk forestilling om en allerede igangværende økologisk katastrofe, der ikke bare truer specifikke dyrearter, men også skellet mellem arterne, som vi kender dem. Forestillingens undertitel slår fast, at undergangen allerede er her, og i øverummet er stemningen god og fokuseret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu