Læsetid: 4 min.

Der er intet heroisk ved ignorance

Historien om rapperen Kanye Wests støtte til Trump og affærdigelse af 400 års slaveri som et valg er ikke historien om en modig fritænker, men om en ignorant egotripper, der ikke opererer med den mulighed, at andre er klogere end ham selv og holder af at se den indstilling hos andre
Det kvalificerer ikke et synspunkt, at det gør ophavsmanden upopulær, mener Lone Nikolajsen, der går i rette med en kommentar, vi tidligere har bragt om Kanye West.

Det kvalificerer ikke et synspunkt, at det gør ophavsmanden upopulær, mener Lone Nikolajsen, der går i rette med en kommentar, vi tidligere har bragt om Kanye West.

Chad Batka

18. maj 2018

Samme lørdag aften som den amerikanske multikunstner Donald Glovers musikvideo This is America ramte internettet og øjeblikkeligt fik status af samfundskritik, optrådte Glover som ugens gæst i det hæderkronede sketchshow Saturday Night Live. Her gjorde han det – som han gør det så mange andre steder for tiden – godt.

Den sjoveste af de sketches, Donald Glover medvirkede i, hedder A Kanye World og handler om, hvordan de kontroversielle udmeldinger, rapperen Kanye West er kommet med på det sidste, er blevet modtaget.

West har kaldt Trump for sin brother og på forskellig anden vis ytret sin støtte til præsidenten, ligesom han har udtalt, at de 400 års slaveri, USA’s sorte befolkning har været underlagt, lyder som et valg. Det er ikke faldet i god jord.

Sketchen parafraserer den populære gyserfilm A Quiet World, hvis hovedpersoner skal overveje hvert ord, de ytrer, fordi Jorden er overtaget af meget lydfølsomme monstre, der kommer og æder en, hvis man giver for meget lyd fra sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Troels Ken Pedersen
  • David Zennaro
  • Frede Jørgensen
Olaf Tehrani, Troels Ken Pedersen, David Zennaro og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer