Læsetid: 3 min.

I Hans-Jørgen Nielsen blev den eksperimenterende kunst og den venstreorienterede politiske orientering forenet

I anledningen af 50-året for 1968 husker en række kunstnere og kulturpersonligheder, som selv var der, tilbage på kunstværker og begivenheder, som gjorde indtryk på dem dengang. Her er det digter og romanforfatter Charlotte Strandgaard, der husker tilbage på Hans-Jørgen Nielsen
Forfatter Hans-Jørgen Nielsen fotograferet i 1970.

Forfatter Hans-Jørgen Nielsen fotograferet i 1970.

Peer Pedersen

4. maj 2018

»1968 er et år, der sidder fast i mig. Jeg var på Cuba og plante kaffe. Vi var de første vestlige aktivister, der fik den her kaffetur til Cuba. Man fik den gratis, hvis man plantede kaffe. Så kørte man rundt i en uge i nogle fuldstændigt udmarvede tjekkiske busser og så Cuba. Det var en meget spændende gruppe, som jeg rejste med. Der var blandt en del folk fra Black Power-bevægelsen. Det var også kort tid efter de store demonstrationer i Paris, så der var mange, der var stukket lidt af. Folk frygtede måske ikke for deres liv, men i hvert fald at komme i fængsel.«

»Vi var jo ikke så effektive, det var varmt og fugtigt, men det var spændende. I den lejr, som vi boede i, var vi sammen med en hel masse unge cubanere. Det var ti år efter Castro var kommet til magten, og der var meget begejstring stadigvæk. Hende, der kørte rundt med os i bussen, var en tidligere prostitueret, der var blevet lærer. Sådan var det også. Folk fik det bedre.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu