Læsetid: 8 min.

Vi kører rundt i nostalgi, mens verden kører videre

En bølge af genforenede bands og genoplivede tv-serier har ramt kulturlivet – senest med nyheden om ABBA’s tilbagevenden til scenen efter 35 år. Det er ikke bare harmløs nostalgi, mener to danske filosoffer. Det er et kulturelt krisetegn, som tyder på, at vi meget snart bliver nødt til at finde på nye ting at begejstres over
En bølge af genforenede bands og genoplivede tv-serier har ramt kulturlivet – senest med nyheden om ABBA’s tilbagevenden til scenen efter 35 år. Det er ikke bare harmløs nostalgi, mener to danske filosoffer. Det er et kulturelt krisetegn, som tyder på, at vi meget snart bliver nødt til at finde på nye ting at begejstres over

Ditte Ahlgren

4. maj 2018

Det var, som om tiden havde stået stille; som om de fire gode venner bare havde været på en lille ferie, og nu var kommet tilbage.

Sådan beskrev de det i hvert fald selv, Agnetha, Benny, Björn og Anni-Frid, da de i sidste uge annoncerede deres beslutning om at vække ABBA til live efter mere end 35 års hvile.

I en fælles pressemeddelelse fortalte de, at de allerede har komponeret en ny sang med titlen I still have faith in you, som vil blive opført i et særligt tv-program produceret af britiske BBC og amerikanske NBC.

»Det føles godt,« sagde de.

Genforeningen af det ikoniske svenske band er blot seneste eksempel på en nostalgisk bevægelse, som de seneste år er gået gennem kulturlivet og har trukket ellers aflagte tv-serier og bands ud af pensionen.

Det gælder blandt andet serier som Roseanne, Twin Peaks, Will & Grace, Arrested Development, Hænderne Fulde, Dollars og Gilmore Girls. Og det gælder bands som Spice Girls, Smashing Pumpkins, Aqua, Destiny’s Child, Queen, The Doors, Guns N’ Roses og Anne Linnet Band.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
Christian Mondrup, Bjarne Bisgaard Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Christian Wind Nielsen

Det er rart at vide at Rolling Stones ikke er på nostalgilisten. De har nemlig spillet uafbrudt siden de begyndte omkring 1962/63