Podcast
Læsetid: 1 min.

Lars von Trier, Grace Jones, Finansministeriets regnemaskine og Rune Lykkeberg om kolonialisme

Radio Information udlægger venstrefløjens kritik af Finansministeriets regnemodeller. Vi fejrer også Grace Jones' fødselsdag og ringer til Cannes for at høre, hvorfor Lars von Trier er genial. Og så har Rune Lykkeberg optur over en algerisk forfatter.
Radio Information udlægger venstrefløjens kritik af Finansministeriets regnemodeller. Vi fejrer også Grace Jones' fødselsdag og ringer til Cannes for at høre, hvorfor Lars von Trier er genial. Og så har Rune Lykkeberg optur over en algerisk forfatter.

Bob King, Liselotte Sabroe, foto fra filmen, Thomas Samson

Kultur
19. maj 2018

Pinse-udgave af Radio Information på 55 minutter.

Ekstra lang og ekstra lækker.

Præcis som Grace Jones. Hun fylder (vist nok) 70 år denne lørdag, men med hendes vanlige sans for mystik og krukkeri, har hun altid ladet sin sande fødsesldag stå hen i det uvisse. Men vi siger hurra og tak. Og hvem bedre en musikredaktør Ralf Christensen til at hjælpe os med at gøre det.

Hør også hvorfor Enhedslisten mener, at der er behov for at ændre de regnemodeller, som ligger til grund for den måde, vi bedriver politik, og hvorfor de i årevis har arbejdet på en rapport, der viser hvorfor. Sebastian Gjerding udlægger teksten.  

Vi har Christian Monggaard igennem fra Cannes for at tale om The House That Jack Built – en film om mord, kunst og instruktørens dialog med sine kritikere. Hør også hvorfor Mongaard kalder sig selv 'dansk filmkritiks svar på Lars von Trier'. Det er vist godt, at han snart kommer hjem...

Rune Lykkeberg har optur over et interview med den algeriske forfatter Kamel Daoud, der er drøntræt af at høre frasen om, at nutidens krise i Mellemøsten er Vestens skyld.

»Fokuseringen på vestlige fejl tjener til at skjule vores egne, herunder vores egen racisme,« siger han.

For der er behov for, at vi gør op med forestillingen om kolonialsmen som moralsk begreb, mener Rune Lykkeberg. 

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Ellegaard

Dokumentarfilmen om Grace Jones kan købes i iTunes.

Anna von Sperling

Tak!