Læsetid: 6 min.

Midtvejsstatus fra filmfestivalen i Cannes: Der er meget lidt at råbe hurra for

Filmfestivalen i Cannes er nået halvvejs, og selv om der har været enkelte virkelig gode film, ikke mindst fra Rusland og Polen, er det overordnede indtryk af hovedkonkurrencen lige nu en smule skuffende. I de kommende dage venter dog både Spike Lee, Matteo Garrone, Lee Chang-dong og Nadine Labaki
De elskende i Pawel Pawlikowskis smukke, prunkløst fortalte ’Cold War’.

De elskende i Pawel Pawlikowskis smukke, prunkløst fortalte ’Cold War’.

Filmfestivalen i Cannes

14. maj 2018

CANNES – Det siger måske lidt om årets hovedkonkurrence på filmfestivalen i Cannes, at det er den 87-årige filmpionér Jean-Luc Godard, der i branchebladet Screen scorer højest blandt de internationale kritikere med sin nye film, Le livre d’image (Billedbogen på dansk).

Eller også siger det noget om kritikernes snobberi og faible for den legendariske ikonoklast, der i 1960’erne var med til at skabe et nyt filmsprog ved at dekonstruere genrer og fortælleformer, men som i sine seneste film har atomiseret dem, så det er blevet noget nær uforståeligt og temmelig anstrengende.

 Man kan beundre Godards tilsyneladende kompromisløshed, men Le livre d’image er altså ikke nogen palmevinder, og den ville nok heller ikke have været i konkurrence, havde den ikke været signeret af netop den franske nybølges mest radikale skikkelse.

I Screens anmelderpanel, hvor kritikere hver dag giver stjerner til konkurrencefilmene, er der dog heldigvis også enighed om, at polsk-britiske Pawel Pawlikowskis nye film, Cold War, er blandt de bedste i konkurrencen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu