Læsetid: 8 min.

Netflix er ikke bare en spiller på markedet, Netflix ER markedet

I alle retninger og varianter sprøjter amerikanske Netflix tv-serier, film og dokumentarer ud for at tiltrække så mange tænkelige segmenter som muligt. Og i denne uge føjede de Obama-parret og en dansk stjerneproducer til lønningslisten. Netflix kan være på vej til at blive fremtidens platform for også danske og nordiske serier. Det skaber både udfordringer og muligheder – og hvis danske producenter ikke kan finde en matchende model, må de samarbejde, lyder det fra en ekspert
Netflix kan være på vej til at blive fremtidens platform for også danske og nordiske serier. Det skaber både udfordringer og muligheder – og hvis danske producenter ikke kan finde en matchende model, må de samarbejde, lyder det fra en ekspert

Ditte Ahlgren

25. maj 2018

En del er sket, siden de to amerikanere Reed Hastings og Marc Randolph i 1997 grundlagde Netflix som et postordrefirma for salg og udlejning af dvd-film. I dag er virksomheden verdens førende leverandør af streaming af film og tv, og der er ikke tegn på, at dens størrelse og dominans holder op med at vokse lige foreløbigt. 

Mandag i denne uge blev det offentliggjort, at Barack og Michelle Obama fremover skal producere tv og film for Netflix. Den forhenværende præsident og hans hustru kommer ifølge pressemeddelelsen til at arbejde med »manuskriptbårne og ikkemanuskriptbårne serier såvel som dokumentarer og spillefilm«, og den kontrakt, parterne har indgået, er en mangeårig aftale.

Og tirsdag kunne branchebladet Variety oplyse, at også den danske stjerneproducer Kim Magnusson er blevet tilknyttet firmaet. Selv om Magnussons navn ikke har helt samme eksklusive klang som Obamas, er nyheden set fra et dansk perspektiv større.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Værdien af Netflix har just nu overhalet værdien af Disney - hvilket siger ikke så lidt i disse starwarstider.

Morten Balling

Der var engang, hvor Bill Gates (og alle andre) var bange for IBM. Der var også engang hvor Microsoft var dominerende. Engang kunne mange ikke leve uden Myspace. Der kommer en dag for alt. Også for Facebook og Netfix.

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar