Læsetid: 4 min.

’Man er nødt til at fortabe sig i figuren’

Chewbacca, Han Solos trofaste følgesvend i Star Wars-filmene, er en slags familiehund, som både kan reparere et rumskib og håndtere et våben. Det siger finske Joonas Suotamo, der spiller rollen som den mere end to meter høje wookie i tre film, senest biografaktuelle ’Solo: A Star Wars Adventure’
Chewbacca (spillet af finske Joonas Suotamo) ser en smule bekymret ud i en scene fra ’Solo: A Star Wars Story’.

Chewbacca (spillet af finske Joonas Suotamo) ser en smule bekymret ud i en scene fra ’Solo: A Star Wars Story’.

Jonathan Olley

24. maj 2018

2 meter og 11 centimeter høj. Det var et af kravene til den skuespiller, som skulle overtage rollen som Han Solos trofaste følgesvend, wookien Chewbacca, i Star Wars-filmene. Siden den første film fra 1977 var rollen blevet spillet af briten Peter Mayhew, men han havde ikke længere fysikken til rollen, og i 2013, hvor J.J. Abrams var i gang med forberedelserne til den første af de nye Star Wars-film, The Force Awakens, begyndte man at efterlyse en bodydouble og siden afløser for Mayhew.

Valget faldt på den præcis 2,11 meter høje, finske basketballspiller, filmstuderende og aspirerende skuespiller Joonas Suotamo, der først dannede parløb med Mayhew, men som nu officielt har overtaget rollen. Det er således Suotamo, der står på egne, behårede ben i den biografaktuelle Solo: A Star Wars Story, der ikke mindst handler om, hvordan Han og Chewie møder hinanden og bliver venner for livet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu