Læsetid: 3 min.

Hvis man skal sige noget kort om tiden dengang, så skal man nok citere Freewheelin’ Frank fra ’Flipkompagniet’

I anledningen af 50-året for 1968 husker en række kunstnere og kulturpersonligheder, som selv var der, tilbage på personer, kunstværker og begivenheder, som gjorde indtryk på dem dengang. Ifølge musiker Karsten Vogel, som spillede med Burnin Red Ivanhoe, er det tegneserien Flipkompagniet, som bedst sætter ord på tiden dengang
1. juni 2018

»I slutningen af 1960’erne læste jeg litteratur på Københavns Universitet. Ved siden af studiet spillede jeg i Burnin Red Ivanhoe, som blev hyret til mange happenings og politiske aktiviteter. Vi var egentlig ikke et politisk band eller en del af den politiske bevægelse, men grænserne mellem musikken og de politiske aktiviteter dengang var meget flydende, og på en måde blev vi alligevel en del af det hele.«

»Vi tjente næsten ikke nogen penge. Jeg har gemt kassebogen fra de første år med bandet, og der står blandt andet, at vi inden den første koncert i 1967 samlede vores højttalere selv og fik en ven til at bygge en forstærker. Vi købte lim til kabinetterne for 5 kroner og 35 øre og skruer for 3 kroner og 17 øre. Vi fik 150 kroner for at spille, og dem skulle vi så dele mellem os. Det var ikke mange, men det var ligesom en del af tiden: Mange ønskede at gøre op med forestillingen om, at man skulle tjene penge og have et fast arbejde, og i stedet så prøvede man sig frem som kunstnere eller som musikere og alt muligt andet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu