Quiz
Læsetid: 2 min.

Test dig selv: Er du narcissist?

Tænk dig lige om. Har du lyst til at kende svaret?
Tænk dig lige om. Har du lyst til at kende svaret?

Bax Lindhardt

Kultur
9. maj 2018

Hvor mange profiler har du på sociale medier? Hvor tit tweeter du? Om dig selv? Har du nogensinde googlet dig selv? Har du nogensinde løjet for at virke mere interessant?

Så er du måske narcissist.

Men du er ikke alene.

Dyrkelsen af selvet i de nye medier har fået psykologer og sociologer til at tale om en ’nynarcissisme’ – genkomsten og amplificeringen af 80’ernes selvdyrkelse. Det skrev vi allerede om for 10 år siden, da Facebook endnu var en stor tumling. Siden er det kun gået én vej: Flere sociale netværk, lettere adgang til at publicere os selv og flere nye måder at dyrke vores eget selvbillede på.

Men med narcissismen følger tomhed, vigende selvværd og et topdynamisk samfund i konstant udvikling. Derfor er det en god idé at kigge indad – for at finde ud af, om du har brug for udsyn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nope - så narcissitisk er jeg ikke.

Gætter på, at resultatet uanset hvad, vil gøre én til narcissist.
Jeg får at vide, at jeg enten er et overmenneske, eller også lyver jeg for mig selv.
Ingen af delene er tilfældet IRL - men jeg var dog tvunget til at svare "jeg ser hellere Deadline" eller sådan noget lignende.
Det passer ikke, jeg har ikke set Deadline i umindelige tider - men de andre svarmuligheder var mig endnu fjernere.
Jeg løj således ikke for mig selv, men for quizzen.
Kald mig bare narcissist - det ændrer jo alligevel ikke noget.

Lars Bo Jensen, Arne Lund, Per Torbensen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

“Du er enten et psykologisk overmenneske, eller også lyver du over for dig selv og kvalificerer dig derfor som den ultimative narcissist“. Ha ha! Flad af grin :)

Annette Chronstedt

- hvorfor i al verden spilde Jeres læseres opmærksomhed på at teste et dybt seriøst problem, som I på ingen måde alligevel tager alvorligt ? Implicit lyder budskabet dermed, at vi alle blot skal acceptere tabet af ægte værd og fortsætte med at nære et 'topdynamisk samfund i konstant udvikling' ved vores tomme, umættelige barm. Så skid være med at narcissistens meningstab er selve det massepsykotiske drivmiddel bag liberalismens væksthysteri. Lad os da endelig fortsat bare lalle ud over kanten uden at behøve face den smertelige, kollektive syge, som kører undergangshjulet . . Fussionér med Børsen !

Steffen Gliese

Jeg er i nærheden af selvoptaget, det kan jeg godt leve med. Dog er det nok umærkeligt blevet værre.