Læsetid: 4 min.

Uddrag: »En lidt kluntet lapdance bag et forhæng, det var hvad stripklubben i GTA kunne tilbyde«

Solar er en dansk roman, der følger en yngre højskolelærer, der vandrer langs hærvejen, begynder at dyrke fitness, spiller computer og til sidst går i hundene i en flugt ned gennem Europa. I uddraget er han flyttet sammen med sin kæreste og har opgivet digtningen.
1. juni 2018

I weekenderne blev jeg indenfor i Nadjas lejlighed, hun tog stadig en del weekendvagter på ungdomshjemmet inde i København, og jeg brugte tiden på at ligge og ryge og spille PlayStation. Det drejede sig primært om gangsterspillet Grand Theft Auto 5. Jeg nød at ligge og køre planløst rundt i stjålne biler i det fiktive og kulørte Los Angeles; spillets grafik var overdådig. Om dagen var byen lys, solrig og åben, og om aftenen, når mørket faldt på, fyldtes den med neonlys og klubmusik. Det var en tilfredsstillende følelse at stjæle en sportsvogn med V8-motor og køre ned af de lange palmebevoksede boulevarder badet i neon. Man kunne leve et helt liv herinde i spillet, slog det mig, byen var mægtig, en verden i sig selv, med dag og nat, biografer og tøjbutikker; nogle gange morede jeg mig med at køre fra den ene ende af byen til den anden, uden grund, det tog omkring en time; et par gange endte jeg langt ude i ørkenen i de øde, tilsandede trailerpark-områder, og jeg tænkte på hvad Nadja mon foretog sig lige nu på arbejde.

[…]

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer