Læsetid: 3 min.

30-årig producer presser de etablerede kræfter i den danske filmbranche

En ung generation af instruktører, manuskriptforfattere og producere er ved at erobre dansk film og revitalisere en kreativt og økonomisk trængt branche. Lina Flint, der har produceret Gustav Möllers premiereaktuelle ’Den skyldige’, står bag talentudviklingskollektivet Spring, som forsøger at lave film på en ny måde
14. juni 2018

»Vi har et ansvar for at gøre tingene på en anden måde, så vi kan bidrage med noget nyt til filmmediet.«

Det siger den 30-årige producer Lina Flint, der er aktuel med instruktør Gustav Möllers spændingsfilm, Den skyldige. Hun er også kvinden bag Spring, et talentudviklingskollektiv, der holder til hos Nordisk Film, og som hun tog initiativ til, da hun for tre år siden forlod Den Danske Filmskole.

Det var svært at få lov til at debutere med en spillefilm i en økonomisk trængt og nervøs filmbranche, og i stedet for at sætte sig ned og vente på bedre tider besluttede hun sig for at gøre noget ved det.

»Jeg havde lyst til at skabe et rum, hvor det alligevel kunne lade sig gøre. Jeg føler et stort ansvar for at følge dem, jeg laver film sammen med, ud i verden og skabe de bedste vilkår for dem. Spring-initiativet var en reaktion på tanken om, at vi ikke kunne få lov til at debutere, og at der ikke var plads til nye stemmer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu