Læsetid: 4 min.

»Bag enhver joke gemmer der sig en sandhed«

Med humor som lokkemad vil Radio24syvs eksperimenterende videnskabsdokumentar ’Den sjette masseuddøen’ få flere til at interessere sig for konsekvenserne af klimaforandringerne. Ideen blev udklækket på en bodega i en sen nattetime, fortæller den ene af podcastens to bagmænd, tilrettelægger Nikolaj Kirk
Med humor som lokkemad vil Radio24syvs eksperimenterende videnskabsdokumentar ’Den sjette masseuddøen’ få flere til at interessere sig for konsekvenserne af klimaforandringerne. Ideen blev udklækket på en bodega i en sen nattetime, fortæller den ene af podcastens to bagmænd, tilrettelægger Nikolaj Kirk

Mikkel Lock Svendborg

11. juni 2018

To mænd går ind på en bar … Det lyder som begyndelsen på en vittighed, men da de to radiokolleger Nikolaj Kirk og Jens Raunkjær Christensen for to år siden trådte ind på en af Københavns mange brune beværtninger, blev det i stedet begyndelsen til en ny videnskabelig podcastrække.

»Idéen opstod, da jeg sad på et værtshus med min kollega Jens, som talte meget vidende om klimaforandringer og truede dyrearter,« fortæller Nikolaj Kirk.

»Pludselig tænkte jeg: ’Det kunne være sjovt at lave en anderledes udsendelse om vores økologiske krise, hvor vi samtidig tager lidt pis på selve menneskearten.’

Der bliver jo lavet en del klimaprogrammer, som både er videnskabelige og lødige, men ofte også lidt kedelige og tørt formidlede. Så ideen var at lave en anderledes form for videnskabsformidling, som bruger andre greb og journalistiske elementer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Peter Beck-Lauritzen
Katrine Damm og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu