Læsetid: 9 min.

Film behøver ikke være politisk ukorrekte for at være modige og udfordrende

Begrebet ’politisk korrekthed’ viste sig fra sin mest elastiske side, da Lone Nikolajsen var til filmfestival i Rumænien, hvor Christian Tafdrups ’En frygtelig kvinde’ og ni andre film blev vist under temaet ’at være eller ikke være politisk korrekt’. Det var ikke i de målrettede provokationer, man fandt det største kunstneriske og menneskelige mod eller den mest udfordrende filmoplevelse
Særligt rumænske Adina Pintilies ’Touch me not’ imponerede ved Transilvania International Film Festival.

Særligt rumænske Adina Pintilies ’Touch me not’ imponerede ved Transilvania International Film Festival.

Manokino Film

8. juni 2018

I sidste uge bestod mit arbejde i at lade mig flyve til en rumænsk filmfestival for der at se ti film, der på hver sin måde forholder sig til overskriften ’At være eller ikke være politisk korrekt’. Jeg udgjorde en tredjedel af den jury, der på vegne af det internationale filmkritikerforbund skulle tildele den bedste af dem en pris. Hverken den mest politisk korrekte eller den mest politisk ukorrekte, men den bedste. En taknemmelig opgave, ikke mindst fordi den gav mulighed for at se nye eksempler på, hvad man rundt om på kloden opfatter som politisk korrekt og ukorrekt, og for at diskutere dem med udenlandske kolleger. At være med til at uddele priser er også en god anledning til at se sine egne kvalitetskriterier og præferencer efter i sømmene. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu