Læsetid: 5 min.

Gustav Möller: »Sympatiske hovedpersoner er kedelige«

Gustav Möller fik idéen til ’Den skyldige’ efter at have hørt et tyve minutters lydklip, hvor en kidnappet kvinde ringer til en alarmcentral. I hans hoved gennemspillede der sig en hel film. Andre ville se en anden film i deres hoved. Således blev hans debutfilm en film til og om folks forestillingsevne
Gustav Möller fik idéen til sin debutfilm efter at have hørt en kvindes 20 minutter lange telefonopkald til en alarmcentral i USA. 'Den skyldige' er en én-location-film, som udspiller sig på alarmcentralen i København.

Gustav Möller fik idéen til sin debutfilm efter at have hørt en kvindes 20 minutter lange telefonopkald til en alarmcentral i USA. 'Den skyldige' er en én-location-film, som udspiller sig på alarmcentralen i København.

Sigrid Nygaard

14. juni 2018

De mennesker, som interesserer Gustav Möller mest, er dem, som har et eller andet usympatisk over sig, og som umiddelbart er svære at holde af.

»Jeg prøver at forstå, hvorfor de er blevet, som de er blevet,« siger den 29-årige, svenskfødte instruktør, der er uddannet og laver film i Danmark, hvor han har boet de seneste 10 år.

»Det er kedeligt, hvis en person skal være sympatisk. Det skal være muligt at relatere til en hovedperson i en film, men det handler lige så meget om personens intentioner som om, at personen er sympatisk.«

Blandt andet derfor er Möllers spillefilmdebut, Den skyldige, en slags bagvendt fortælling, hvor man begynder med en fuldt udviklet figur, som ikke er nem at forholde sig til, og så i løbet af filmen lærer vedkommende at kende og begynder at forstå hans opførsel og væsen.

»Det er i stedet for at begynde med helten, som redder en lille kat. Det omvendte er mere interessant,« siger instruktøren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu