Læsetid: 4 min.

Mexico er den store latinamerikanske fodboldnation, der aldrig vinder VM

Mexico har deltaget i 15 VM-slutrunder siden det første verdensmesterskab i 1930, men har aldrig rigtig opnået det helt store resultat. Og trods fornemt spil i de to første gruppekampe bliver det nok heller ikke i 2018 i Rusland, at Mexico tager trofæet til aztekernes land
Mexicos nye stjernefrø Hirving Lozano og ’Chicharito’ jubler efter en scoring ved VM. Ifølge medier udløste det jublende menneskehav på den store centrale plads i Mexico City, El Zocalo, et mindre jordskælv, da Lozano scorede mod Tyskland

Mexicos nye stjernefrø Hirving Lozano og ’Chicharito’ jubler efter en scoring ved VM. Ifølge medier udløste det jublende menneskehav på den store centrale plads i Mexico City, El Zocalo, et mindre jordskælv, da Lozano scorede mod Tyskland

Lee Jin-man

27. juni 2018

Den globale mediehistorie lød hurtigt, at de tusinde af mexicanske fodboldfans, der overværede kampen imod Tyskland på Mexicos Citys store centrale plads, El Zocalo, med sin jubel skabte et kunstigt jordskælv, da det unge stjernefrø Hirving Lozano efter oplæg fra ’ærten’, Javier ’Chicharito’ Hernandez, sendte bolden i kassen til 1-0, hvilket også blev kampens resultat.

At der var tale om et for seismologerne registrerbart jordskælv, blev dog hurtigt afkræftet af de mexicanske myndigheder, der kunne meddele, at nok var det muligt at fornemme rystelserne i jorden, men et rigtigt og målbart jordskælv var der ikke tale om. I overført betydning var åbningssejren selvfølgelig et jordskælv, for hvornår har Mexico skabt et sådant resultat? De bankede jo mestrene, og de gjorde det ved at spille bedre fodbold.

Derfor hænger spørgsmålet i luften – i hvert fald i de mexicanske aviser og blandt de mexicanske kommentatorer – er det ved VM i Rusland, at Mexico endelig går hele vejen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu