Læsetid: 4 min.

Oppositionen kritiserer kulturministerens ultimatum i medieforhandlingerne

Det lignede konturer til et bredt medieforlig, men tirsdag trak tre oppositionspartier sig fra forhandlingerne som konsekvens af et nyt ultimatum fremlagt af kulturministeren. »Vi støtter ikke det her historiske attentat på public service i Danmark,« lyder det fra De Radikale. Socialdemokratiet og SF er også skeptiske, men kæmper videre
Regeringen fastholder ifølge Ritzau den besparelse på DR på 20 procent, som den oprindeligt spillede ud med.

Regeringen fastholder ifølge Ritzau den besparelse på DR på 20 procent, som den oprindeligt spillede ud med.

Linda Kastrup

20. juni 2018

Mogens Jensen, den mangeårige socialdemokratiske medieordfører, satte sig tirsdag formiddag til tasterne for at forfatte et tweet: »Først fik vi ét ultimatum i medieforhandlingerne,« skrev han på det sociale medie og fortsatte: »Nu et nyt efter kaotisk forløb! Sådan laver man ikke et bredt medieforlig.«

Tirsdag morgen så det ellers ud til, at de efterhånden temmelig langstrakte medieforhandlinger kunne være på vej ind i en afsluttende fase – og måske endda med bred politisk opbakning.

Kulturminister Mette Bock (LA) havde i kølvandet på Folkemødet på Bornholm oplyst til pressen, at hun agtede at forhandle forliget på plads, inden Christiansborg gik på sommerferie. Nu skulle det være, og hun gav derfor røde partier en frist til at svare på, om de ville gå med på regeringens krav til økonomien eller ej. Fristen var tirsdag klokken 18.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvorfor har de blå-sorte partier så meget imod DR?
Jeg forstår det ikke - da det meste der kommer fra DR er farvet kraftigt blåt - ønsker partierne, at DR skal være hel sort og kun for en del af det danske samfund?
Hvad er det som regeringen og DF er så bange for ved DR????????
De taler så meget om danske værdier, kultur, sprog osv. og så vil de beskærer et medie, der levere på disse værdier.

Jørn Andersen, Torben Vous, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, P.G. Olsen, jørgen djørup, Karen Grue og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Som at skære tungen ud på budbringeren - sindssygt dumt,men hvad man kan forvente af et sindssygt dumt og farligt parti der har den indre svinehund som talerør.

Eva Schwanenflügel

Torben, lige netop; kill the messenger..
Det er tudetosset, og det vil som alle de andre fejltagelser med udsalg af vores fælleseje gå op for partierne om en lille dekade netop hvor stor den var. Måske mua. netop DF.. For ligesom deres idol D. J. Trump begår de aldrig fejl, og siger aldrig undskyld.

Eva Schwanenflügel

Leo, S vil have det til at se ud som om regeringen er nogle klamphuggere, mens regeringen ikke har bestemt sig for om den er enig eller ej ;-)