Læsetid: 5 min.

Så nåede #MeToo og Weinstein til retssalen

Den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein blev forrige fredag lagt i håndjern og fremstillet i retten i New York. Han er nu tiltalt for seksuelt overgreb og voldtægt og risikerer op til 25 års fængsel. Samtidig er han genstand for efterforskninger i både Californien og London og har flere civilretlige og potentielt meget kostbare sager hængende over hovedet
Harvey Weinstein har i løbet af de seneste måneder kunnet se fundamentet under sig smuldre – og fredag i sidste uge ramte han et lavpunkt, da han blev præsenteret for de formelle anklager mod sig.

Harvey Weinstein har i løbet af de seneste måneder kunnet se fundamentet under sig smuldre – og fredag i sidste uge ramte han et lavpunkt, da han blev præsenteret for de formelle anklager mod sig.

JUSTIN LANE

2. juni 2018

Det var en tavs og tilsyneladende chokeret Harvey Weinstein, der fredag formiddag i sidste uge iført håndjern blev ført ind i retten i New York. Weinstein havde forinden overgivet sig frivilligt til politiet på Manhattan og var blevet arresteret for i 2013 at have voldtaget en kvinde og i 2004 tvunget en anden, skuespilleren Lucia Evans, til oralsex.

Mere end 80 kvinder har siden oktober sidste år, hvor The New York Times afslørede de første anklager, fremsat beskyldninger om seksuelle overgreb mod Weinstein, men en række af sagerne – det gælder, de overgreb, der er sket før 2001 – er faldet for forældelsesfristen og kan derfor ikke retsforfølges af anklagemyndigheden. Dette er den første af politiets og statsanklagerens fælles efterforskning af anklagerne mod ham, hvor man har vurderet, at beviserne er stærke nok til at bære en arrestation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg er nødt til at komme med en politisk meget ukorrekt kommentar - ja nogen vil kalde den antisemitisk/jødehadende - men det skal selvfølgelig ikke holde mig tilbage, for det mener jeg ikke den er .
Weinstein er en brutal, arrogant og magtfuld jøde, der sammen med sin bror kunne noget særligt med film. Jeg mener at huske, at deres selskab var det eneste, der ville distribuere en af Michael Moores film. Respekt for det.
For nogle år siden røg en østkyst-amerikansk jødisk mand mange år i fængsel for at have skabt sig en formue ved at love 15 procents forrentning på investeringer ved at bedrage. I en tv-udsendelse om ham var der en mand som spillede i samme golfklub i Florida der understregede at bedragerens værste forbrydelse var, at han også havde snydt andre jøder. Underforstået at det var næsten tilgiveligt at gøre sig rig på at bedrage ikke-jøder. Desværre husker jeg kun at mandens navn begynder med M.
Den der os-dem er desværre ikke så unormalt blandt nogle jøder. Det ville være spændende at vide, om Weinstein også havde misbrugt jødiske skuespillere. Og her mener jeg reelt misbrugt.
Kønne, ambitiøse kvinder har altid haft en lettere vej frem/op, når der var liderlige mandlige chefer, de kunne få fordele af at tilbyde kropslige fornøjelser. Det er nok også sket inden Weinstein blev decideret ulækker. De kunne bilde sig selv ind, at det var ok. Men nogle af de historier, der har været fremme, er langt ved siden af selv en stor skydeskive for det acceptable. Ingen tvivl om at Weinstein er et stort svin. Men også overfor jøder - sine egne?