Baggrund
Læsetid: 4 min.

»Jeg spillede ’World of Warcraft’ al den tid, jeg ikke sang, var på scenen eller smurte madpakke«

For den 49-årige skuespiller og revykunstner Trine Gadeberg blev det sociale online-spil ’World of Warcraft’ mere tillokkende end virkeligheden selv. Under Nykøbing Falster Revyen fik hun lagt internet ind i et sommerhus for at kunne spille, når ikke hun stod på scenen og sang
World of Warcraft-skærmbillede

World of Warcraft-skærmbillede

Kultur
15. juni 2018

»Jeg har været meget afhængig gamer, men er ikke gamer mere. Hvis jeg går i gang igen, så går det galt.

Jeg spillede World of Warcraft for 5-6 år siden og var med i et guild (gruppe af spillere, der fast spiller sammen, red.) og var mere optaget af den verden end den virkelige verden. Det var første gang, jeg spillede computerspil. Det var min nuværende mand, jeg så sidde og spille, og jeg er sådan en person, der gør tingene 150 procent, så jeg overhalede ham indenom.

Jeg købte et højtalersystem, der hedder Ventrillo, der gjorde. at jeg kunne snakke med de andre i guildet, der kom fra hele verden. Så sad vi og lagde strategier og blev enige om, hvordan vi skulle nakke denne her kæmpe.«

»I dag tænker jeg: ’Hvad fanden skete der lige der.’ Jeg var med i Nykøbing Falster Revyen i 2008, der var der ikke noget internet i det sommerhus, jeg havde fået tildelt. Så jeg investerede i, at der kom en telefonledning derud, alene og ene af den grund, at så kunne jeg spille World of Warcraft. Det fyldte en stor del i mit liv.

Jeg spillede al den tid, jeg ikke sang, var på scenen eller smurte madpakker. Det var stort set al min fritid. Når min datter var blevet lagt i seng om aftenen, så spillede jeg til klokken var 3-4 om morgenen, og så gik jeg i seng og stod op kl. 7 og fik hende i skole, og så spillede jeg videre.«

»Det opstod også nogle gode venskaber, jeg har stadig kontakt til nogle af dem, jeg var i guild med. Jeg har også besøgt nogle af dem. Der var mange englændere, skotter, tyskere og hollændere.

Jeg fik en forståelse, for hvad det vil sige at være gamer. Og når jeg møder unge mennesker i dag, der tror, at sådan en gammel dame på snart 50 ikke ved, hvad World of Warcraft er, så kan jeg sige, at det ved jeg lige præcis, hvad er. Jeg kan sikkert også banke dem sønder og sammen, hvis det var det. Hvis jeg lige øvede mig igen.«

»Hvis man kan holde det nede, så er det faktisk også meget lærerigt. Jeg lærte om strategi, holdånd og planlægning. De der slag tog måske under 10 minutter, når det kørte, det var alt det op til, der tog tid f.eks at planlægge hvordan man fik den store trold i det underjordiske skib. Og så gav det en fantastisk lykkefølelse, når det lykkedes, og 20 mand fra hele verden råbte i røret »yeaaah! We did it!«.

Jeg fik også nogle sprogfærdigheder og lærte nogle computernørdede forkortelser.

Jeg spillede en Paladin – en halv kriger/halvt healer – hun hed Jasmin og var level 80. Der er to veje at gå med en Paladin, man kan opøve skills, hvor man bliver kriger, eller opøve skills, hvor man bliver healer.

Jeg blev healer, jeg var ligesom en Moderhealer, der gik i baggrunden og holdt liv i alle de andre. Så havde man nogle, man skulle sørge for, nogle af de absolut vigtigste krigere, skulle jeg holde liv i. Så inden man skal på sådan et togt om aftenen, skal man gå om dagen og sørge for, at man har alle de ting, man skal bruge, så man kan lave healing potions og alle de der ting.

Så det var noget med at gå og samle ting i skoven og rundt omkring, og finde ud af at lave nogle små daglige rutiner, så man havde nok til at tæske healing ind i folk om aftenen.«

»Jeg kan godt forestille mig, at hvis jeg ikke havde mand og barn og nogle hunde og et arbejdsliv, så ville jeg nok hurtigt kunne blive en af dem, der kunne sidde hjemme i min stue med min computer og bare forsvinde ind i den verden. Alt, hvad jeg havde brug for, fik jeg opfyldt med World of Warcraft, på nær fysisk kontakt med andre mennesker.

Min datter var en af grundene til, at jeg stoppede. Man skynder sig jo at lave det der aftensmad, og så skynder man sig så ind og spiller videre. Jeg kunne se, at hun begyndte at kræve min opmærksomhed mere og mere. Til sidst var det ved at tage overhånd. Det var jo dumt, jeg skulle jo have brugt sommeren på noget andet.

Jeg kunne mærke, jeg brugte for meget tid på det. Det er det samme som med at holde op med at ryge, man tror, man kan være selskabsryger og bare lige tjatte til det, men det kunne jeg ikke. Så jeg sagde til de andre i guildet, at jeg gik offline i en periode, og så har jeg ikke været tilbage.«

Serie

Jeg gamer

Vi taler med begejstrede computerspillere om, hvad de spiller, hvornår de spiller, og hvorfor de spiller.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her