Læsetid: 11 min.

»Har du tænkt dig at date mig for alvor, eller er det her bare et spil for dig?«

Computerspil som ’Super Seducer’ vil lære spilleren at score damer. Men er kærligheden virkelig et spil? Ja, mener eksperter, og det er ikke noget nyt. En rutineret dater, Elisabeth Skou Pedersen, har givet sig i kast med score-computerspil og dating-apps, der gør den udkårne til et point
’Our Two Bedroom Story’ er et eksempel på de datingsimulatorspil, der i mange år har været populære i Japan. Vores skribents avatar indleder et forhold med den manipulerende Chiaki. 

’Our Two Bedroom Story’ er et eksempel på de datingsimulatorspil, der i mange år har været populære i Japan. Vores skribents avatar indleder et forhold med den manipulerende Chiaki. 

Voltage

15. juni 2018

En lyshåret kvinde sidder på en café og bladrer i en bog. Hun virker distraheret og mut, som hun der sidder alene – og måske også lidt ensom? Fra baglokalet dukker en mand frem med mørkt skæg og hvid t-shirt.

»Undskyld, er den her stol optaget?« spørger han.

Da hun svarer nej, sætter han sig straks til rette over for hende. Hendes ansigt løsner sig op i et lille smil, der lader ham forstå, at hun godt ved, hvad han er ude på. Det ved han også godt selv: han skal have hendes telefonnummer, og han giver ikke op, før det lykkes.

Kaffebaren er en scene i et computerspil, og det er mig, der styrer den skæggede mand. I virkeligheden hedder han Richard La Ruina og er en britisk scoreguru, der i spillet træder ind i rollen som den scorende. Det er også ham, der står bag spillet Super Seducer, som udkom i marts til heftig kritik.

Onlinemediet The Verge kaldte spillet »det sidste spil vi har brug for i #metoo-æraen«, og spilgiganten Sony afstod fra at udgive spillet på deres PlayStation-platform.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Kåre Wagener
Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ebbe Krüger

Hej singles - sikke dog en gang fis i en hornlygte, opfundet af en ensom japansk nørd, der lever i cyperspace og ikke ved, hvad der virkelig tæller, når du med hjertet dunkende i brystkassen tager en chance, hvor det altid er 50% om du går videre til næste trin. Det bedste scoretrick er at være ærlig, direkte og gerne lidt fræk - se mere om dating her: http://www.psykoweb.dk/singelliv/forelsk0a-oversigt.htm + http://www.psykoweb.dk/singelliv/0a.htm