Læsetid: 20 min.

»Jeg er trods alt så meget en bisse, at jeg godt kan levere en uren tackling – men jeg forsøger at undgå det«

Den mest magtfulde skikkelse i dansk litteratur er en mand af modsætninger. Han ligner en ufarlig papirnusser, men er en benhård kulturrevser. Uddannet fra KUA og CBS, Den Grafiske Højskole og New York University. En købmand, der vil brede litteraturen ud til folket og bekæmpe snobberi, men som ikke kan forstå, at folk læser Dan Brown. Krimiforfatter Morten Hesseldahl er ny direktør for Gyldendal. Vi har fulgt ham den første måned på pinden
I udgangspunktet skal man tale ordentligt til sine debatmodstandere, mener Gyldendals nye direktør Morten Hesseldahl. »Men jeg forsøger også at justere mit niveau til den tone, der er lagt for dagen.«

I udgangspunktet skal man tale ordentligt til sine debatmodstandere, mener Gyldendals nye direktør Morten Hesseldahl. »Men jeg forsøger også at justere mit niveau til den tone, der er lagt for dagen.«

Peter Nygaard Christensen

8. juni 2018

Gyldendal, Klareboderne i København

Morten Hesseldahls brune øjne flakker rundt inde bag hans brilleglas som to små forvirrede dyr. Med to fingre retter han på brillerne som for at berolige sig lidt. Han smiler og hilser på mange af de folk, der fra døre i alle rummets sider bliver ved med at vælte ind. Rækker hånden frem, men ender i kejtede kram med flere af dem.

Det er 1. maj 2018, og Morten Hesseldahl, der er iført cowboybukser og en italiensk syet mørkeblå habitjakke, har sin første dag som administrerende direktør på Danmarks største forlag, Gyldendal. Derfor har han inviteret samtlige af husets medarbejdere til kaffe og smørcroissanter.

Jeg har fået lov til at følge ham for at undersøge, hvordan han håndterer skiftet fra chefstolen på Danmarks vigtigste teater til Danmarks vigtigste udgiverhus. Hvordan en succesfuld ledelses-’vandrepokal’ har tænkt sig at optimere et snart 250 år gammelt forlag. Og hvordan en krimiforfatter vil klare rollen som øverstkommanderende i Klarebodernes elitære og notorisk krimihadende miljø.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Runa Lystlund

Runa skiver.
Jeg glemmer ikke tidlige artikler af Morten Hesseldahl og Carsten Jensen og hvordan de viser, at begge mænds egoer er større end det de ønsker at repræsentere og står i vejen for det de kunne udrette. Denne artikel er ingen undtagelse.

Kenneth Krabat

Men, Hey, man kommer til at tænke på, at Gyldendals råd til anden litteratur ("måske fordi de missede krimivognen" kan man tænke, hvis man er flink) financieres af lærebogsudgivelser og standardiserede lærebogspakker, som prakkes dovne eller/og fattige skoleledere på og derigennem ensretter undervisningen af en helt EKSTREMT STOR del af danske skoleelever.