Læsetid: 8 min.

Arbejdspladsen er et reservoir af meningskriser for romanforfattere

Arbejdspladsen er den perfekte ramme for romaner om, hvor og hvordan mennesker finder mening – eller mangel på samme – i tilværelsen. Med denne raske gennemgang af den danske arbejdspladsromans historie indleder Information sin sommerserie om, hvordan vi egentlig ser på arbejdspladsen
Vi lever en betragtelig del af vores liv på vores arbejdspladser, og de sociale relationer her er anderledes end andre steder i privatsfæren. Også i litteraturen har arbejdspladsen naturligvis en særlig plads. Vægmaleri fra University of New Hampshire af Arthuer Esner. Maleri: The Granger Collection

Vi lever en betragtelig del af vores liv på vores arbejdspladser, og de sociale relationer her er anderledes end andre steder i privatsfæren. Også i litteraturen har arbejdspladsen naturligvis en særlig plads. Vægmaleri fra University of New Hampshire af Arthuer Esner. Maleri: The Granger Collection

Ritzau Scanpix

7. juli 2018

Arbejdspladsen er det sted, de fleste voksne tilbringer størstedelen af deres vågne tid. Her møder man op for at få noget fra hånden, udfylde en funktion, yde sit til samfundet og finde en større mening med eksistensen end bare at maksimere sit eget velbehag. Eller man møder op for at få løn.

Man løser de opgaver, der bliver stillet, eller definerer de opgaver, der skal løses, sammen med de kolleger, man nu har, efter de retningslinjer, der er blevet stukket ud. På en arbejdsplads er stammeadfærd og en vis grad af fremmedhed over for hinanden ikke nødvendigvis hinandens modsætning, ligesom der ud af det fælles daglige slæb kan opstå en anden nærhed end den, der gør sig gældende i private relationer. Fællesskabet på en arbejdsplads er altid hierarkisk, men hierarkiet er ikke altid lige formaliseret. Alle er principielt vigtige, og ingen er uundværlige. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu