Læsetid: 5 min.

»Som historiker kan man blive helt misundelig over, at historie kan fortælles så godt, kort og intelligent«

Historieformidling har haft et lidt støvet ry, men sådan er det ikke længere. Podcasts om historie formår både at underholde og gå i dybden med et område, så selv forskerne er begejstrerede. Det inviterer os ind i en auditiv tidsmaskine, der tilbyder overraskelser med alt fra historien om USA’s første bøssebar til døberbevægelsen i Münster
Historieformidling har haft et lidt støvet ry, men sådan er det ikke længere. Podcasts om historie formår både at underholde og gå i dybden med et område, så selv forskerne er begejstrerede. Det inviterer os ind i en auditiv tidsmaskine, der tilbyder overraskelser med alt fra historien om USA’s første bøssebar til døberbevægelsen i Münster

Mia Mottelson

10. juli 2018

Anders Olling

Journalist og podcastproducent på Politiken, står bag podcastserien Kongerækken.

»Podcasten Dan Carlin’s Hardcore History er på mange måder lidt for meget, men jeg hører den stadig. Den har sådan en rigtig Hollywood-speak som intro, som man kender fra filmtrailere, og værten spiller sit manuskript. De har bl.a. lavet en serie om Første Verdenskrig, »Blueprint for Armageddon«, der er helt vildt god. Og så lavede de ét afsnit, der hedder »Prophets of Doom!«, om gendøberbevægelsen, der kom ud af Reformationen. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Johansen
  • Bjørn Pedersen
  • David Zennaro
Morten Johansen, Bjørn Pedersen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu