Læsetid: 5 min.

Ingrid Bergman: Et uneurotisk, vederhæftigt menneske

Allerede tidligt i sit liv vidste Ingrid Bergman, at hun ville være skuespiller, og hun var blot 20 år, da hun i Sverige stod foran kameraet for første gang. Siden rejste hun til Hollywood, hvor hun blev en stor stjerne og et ikon takket være sin naturlige skønhed og sit facetterede skuespil
Allerede tidligt i sit liv vidste Ingrid Bergman, at hun ville være skuespiller, og hun var blot 20 år, da hun i Sverige stod foran kameraet for første gang. Siden rejste hun til Hollywood, hvor hun blev en stor stjerne og et ikon takket være sin naturlige skønhed og sit facetterede skuespil
25. juli 2018

Umiddelbart er der en verden til forskel fra den smilende, unge kvinde, Elsa, der falder for en mystisk mand i Gamla Stan i Stockholm i den svenske krimikomedie Munkbrogreven fra 1935 til Rick Blaines tabte kærlighed, den gådefulde, sorgfulde Ilsa Lund i Michael Curtiz’ udødelige krigs- og kærlighedsdrama Casablanca, lavet blot syv år senere.

Men ud over at begge roller spilles af den svenske skuespiller Ingrid Bergman, der blot var 20 år gammel i 1935, fornemmer man den samme tvivl og måske endda også melankoli i de to præstationer.

»Ingrid Bergman var nok skuespillerinde, men ifølge myriader af vidnesbyrd i sjælden grad også, hvad hun gav sig ud for. Uneurotisk og uden mange mørke sider, må man tro. Det begrænsede hende som skuespillerinde, men gav hende vederhæftighed som menneske,« skrev Morten Piil her i avisen i 2015 om den svenskfødte skuespiller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
  • Nike Forsander Lorentsen
  • Jørn Andersen
  • Ervin Lazar
  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
Morten Hjerl-Hansen, Nike Forsander Lorentsen, Jørn Andersen, Ervin Lazar, Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer