Læsetid: 4 min.

Med Luka Modric ser det hele så legende nemt og elegant ud

Den kroatiske playmaker, Luka Modric, er klodens mest elegante fodboldspiller lige nu. Hans hold møder England i VM-semifinalen onsdag, og i skyggen af Modric’ tryllerier ligger både en krigshærget opvækst og markante forandringer i fodboldens væsen
I Tottenham-dagene spillede Luka Modric forbavsende lig secunda punta, en ekstra hængende angriber, en 7’er, hvor han hos Real Madrid oftest ses på linje med sin makker på 8’er-pladsen, Toni Kroos. Han ligger langt dybere i banen.

I Tottenham-dagene spillede Luka Modric forbavsende lig secunda punta, en ekstra hængende angriber, en 7’er, hvor han hos Real Madrid oftest ses på linje med sin makker på 8’er-pladsen, Toni Kroos. Han ligger langt dybere i banen.

Lukasz Skwiot

11. juli 2018

Luka Modric, Kroatiens playmaker og suveræne omdrejningspunkt, er ifølge holdkammeraten Ivan Rakitic »fra en anden planet«. Til daglig spiller Modric og Rakitic for de sydende ærkerivaler Real Madrid og FC Barcelona, men i aften er de på samme rød-og-hvid-ternede mandskab i semifinalen mod England.

På Rakitic’ drømmehold er der to, der stensikkert vil optræde: Andrés Iniesta, kroatens tidligere kollega fra Barca, som nu spiller i den japanske klub Vissel Kobe. Og Modric.

»Han er som en storebror for mig,« udtaler Rakitic til BBC.

»Modric er den bedste spiller, Kroatien nogensinde har haft,« siger den tidligere Barcelona- og Real Madrid-midtbanespiller, Robert Prosinecki.

Det er første gang siden 2008 i Wien, at Kroatien er gået videre end den første knockout-kamp. Først Danmark og så de russiske værter, som pludselig vågnede til dåd. Begge hårde, intense kampe langt ind i overtid og straffesparkskonkurrence.

»Det var vildt vigtigt for os at få fjernet den abe fra vores skuldre,« udtalte Modric til Fifa’s hjemmeside.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu