Læsetid: 4 min.

I ’Scener fra et ægteskab’ kratter Bergman dér, hvor såret er dybest

Den danske filminstruktør Pernille Fischer Christensen elsker, at Ingmar Bergman dvæler ved det indre drama i sine personer og stoler på, at de er spændende nok i sig selv. Det er en af grundene til, at hun føler, at hun får serveret noget ægte menneskeligt i en særlig scene i ’Scener fra et ægteskab’
Bergman stoler på, at dramaet findes i hans personer, hvorfor det ikke er nødvendigt at tilføre ydre drama, fortæller filminstruktør Pernille Fischer Christensen. Det er spændende nok bare at se på Liv Ullmanns Marianne, der fortæller, mens Erland Josephsons Johan lytter.

Bergman stoler på, at dramaet findes i hans personer, hvorfor det ikke er nødvendigt at tilføre ydre drama, fortæller filminstruktør Pernille Fischer Christensen. Det er spændende nok bare at se på Liv Ullmanns Marianne, der fortæller, mens Erland Josephsons Johan lytter.

Foto fra filmen

4. juli 2018

»Bergman har eksisteret altid i mit liv,« siger Pernille Fischer Christensen. Den danske filminstruktør, der debuterede med En soap (2006) og siden har lavet blandt andet En familie (2010), En du elsker (2014) og den kommende Unge Astrid (2018), opdagede den svenske filmskaber, da hun var blot fem år gammel. Hun var sløj og lå på familiens sofa og så Ingmar Bergmans tv-udgave af Mozarts Tryllefløjten (1975). Hun ved ikke hvorfor, men den gjorde et dybt indtryk på hende, og da hendes far nogle år senere tog hende med i biografen, ville hun se Fanny og Alexander (1982), som lige havde haft premiere.

»Jeg ser den film mindst en gang om året, fordi den rummer så meget, der minder mig om, hvad jeg gerne selv vil lave, og hvordan jeg selv synes, at livet er,« siger instruktøren, der snart er aktuel med Unge Astrid om Astrid Lindgren.

»Fanny og Alexander rummer både kærlighed, kompleksitet, ondskab, religion, skyld, barndom, humor, varme. Den kan det hele, og det er sjældent, at film kan det.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu