Læsetid: 5 min.

Max Martin er den kamerasky svensker, der har skrevet pophits for Adele, Taylor Swift og Britney Spears

Max Martin er stort set ukendt hos masserne. Men han er sangskriveren og produceren bag megahits for Celine Dion, Adele, Britney Spears, The Weekend, Taylor Swift og Robyn. Og som hitleverandør er han kun overgået af John Lennon og Paul McCartney
Max Martin er stort set ukendt hos masserne. Men han er sangskriveren og produceren bag megahits for Celine Dion, Adele, Britney Spears, The Weekend, Taylor Swift og Robyn. Og som hitleverandør er han kun overgået af John Lennon og Paul McCartney
2. august 2018

Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse, at Paul McCartney og John Lennon ligger øverst på listen over sangskrivere med flest nummer et-hitsingler i USA. Hvad der er mere overraskende er givetvis, at som nummer tre finder vi en svensker ved navn Max Martin – med 22 tophits mod McCartneys 32 og Lennons 26.

Den 47-årige svensker værner om sit privatliv og laver meget få interview. Men han står bag enorme pophits som Britney Spears’ »...Baby One More Time« og »Oops!...I Did It Again«, Katy Perrys »Roar«, Taylor Swifts »Shake It Off« og The Weeknds »I Can’t Feel My Face«. Som Adele sagde i et interview i november 2017 på NPR:

»Han har bogstavelig talt skrevet hvert eneste afgørende soundtrack til mit liv.«

Samtidig ligger Max Martin nummer to på listen over de mest succesrige producere i USA med hans 20 nummer et-hits kun overgået af den femte beatle, George Martins 23.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu