Læsetid: 7 min.

True crime-genren trænger til en parodisk rusketur, men kaster stadig fremragende podcasts af sig

’True crime’ er en af de mest populære podcastgenrer og efterhånden så veletableret, at konventioner og klicheer begynder at springe i øjnene. Det ser man i satiremediet The Onions parodiske mordgådeføljeton ’A Very Fatal Murder’, mens den danske podcast ’Et langsomt mord’ viser, hvordan genren kan bruges som afsæt for en historie, der handler om meget mere end menneskelig ondskab
’True crime’ er en af de mest populære podcastgenrer og efterhånden så veletableret, at konventioner og klicheer begynder at springe i øjnene. Det ser man i satiremediet The Onions parodiske mordgådeføljeton ’A Very Fatal Murder’, mens den danske podcast ’Et langsomt mord’ viser, hvordan genren kan bruges som afsæt for en historie, der handler om meget mere end menneskelig ondskab

Mikkel Lock Svendborg

23. juli 2018

Det er med både fryd og gru, at jeg har hørt det amerikanske satiremedie The Onions parodi på en true crime-podcast A Very Fatal Murder (på dansk: Et meget dødeligt mord).

Det er frydefuldt at grine højt og imponeret, når satiren rammer plet den ene gang efter den anden. Og det er grufuldt at blive konfronteret med klicheerne bag dokumentarer, man hidtil har taget dybt, dybt alvorligt.

I A Very Fatal Murder møder man en overtænksom, fortolkningsivrig og selvoptaget reporter ved navn David Pascall, der forlader sit storbyliv til fordel for et opklaringsarbejde i en lille falleret industriby ved navn Bluff Springs, Nebraska.

Her får han – i forbindelse med et mystisk dødsfald – mulighed for at studere det kuriøse væsen, som småbyamerikaneren er. Av, av, av, det minder lidt om udgangspunktet for min favoritpodcast S-Town, hvor en excentrisk urmager opsøger reporteren Brian Reed med en mistanke om magtmisbrug i den lille sydstatsby, hvor han har levet hele sit liv i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Rasmussen
  • Eva Schwanenflügel
Henrik Rasmussen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu