Læsetid: 2 min.

Ak igen, Europa!

Til alle tider har forfattere skrevet om Europa, og det gentager sig også i Information denne fredag
24. august 2018

Europa er en klassiker. Det er til alle tider muligt at synge en ny sang om Europa. Det er altid muligt enten euforisk at juble over eller lamenterende begræde kontinentets skæbne. Europa er alt og intet. Europa er udgangspunkt for de højeste civilisatoriske idealer, humanismens arnested og samtidig skueplads for verdenshistoriens største rædsler. Europa er altid både en tragedie og en komedie.

Til alle tider har forfattere skrevet om Europa, forholdt sig til kontinentets mytiske udspring, besunget dets høje idealer og hudflettet dets blodige arv. Eller de har skrevet med Europa i blodet, også når de ikke vidste, de gjorde det. Selv ved det måske mest markante slutpunkt – nultimen i 1945, efter den største af verdenskrigene og folkemordet på det folk, jøderne, som mere end andre folk definerede det europæiske – blev de forfattere, der forsøgte at afsværge sig det nye Europa, der trådte frem af ruinerne, igen fanget ind af historiens lange arme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu