Læsetid: 3 min.

Der findes fire argumenter for, at Ruby Rose ikke bør spille Batwoman

Skuespilleren Ruby Rose er ganske vist lesbisk, men ifølge kritikere er hun ikke den rette lesbiske til at spille rollen som Batwoman, der bliver den første lesbiske superhelt med sin egen tv-serie
Et af argumenterne på for, at tv-kanalen CW bør genoverveje sit valg af Ruby Rose som Batwoman, er, at hun er så bredt appellerende et begærsobjekt, at valget af hende ikke kan betragtes som en imødekommelse af lesbiskes behov for en karakter at spejle sig i.

Et af argumenterne på for, at tv-kanalen CW bør genoverveje sit valg af Ruby Rose som Batwoman, er, at hun er så bredt appellerende et begærsobjekt, at valget af hende ikke kan betragtes som en imødekommelse af lesbiskes behov for en karakter at spejle sig i.

Angela Weiss

17. august 2018

Den australske skuespiller og model Ruby Rose var pavestolt, da hun for godt en uge siden offentliggjorde, at hun havde fået rollen som Batwoman i en kommende tv-serie på den amerikanske tv-kanal CW.

Ruby Rose var gæst i The Tonight Show, hvis vært Jimmy Fallon var helt rørt og omtalte rollen som en livsændrende begivenhed. 

»Resten af dit liv vil du være Batwoman,« sagde han og understregede den tætte forbindelse mellem skuespiller og rolle: »Børn vil klæde sig ud som dig, når de skal være Batwoman til Halloween.«

Batwoman (med det civile navn Kate Kane) er den første lesbiske superhelt, der får sin egen tv-serie. Karakteren blev oprindeligt introduceret i Gotham City 1950’erne for at give Batman mulighed for at demonstrere, at han trods rygter om det modsatte faktisk var helt heteroseksuel. I 2006 blev Batwoman så relanceret, denne gang som lesbisk, jødisk kvinde. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Jeg håber snart den slange, der er hystarikatet, endelig får bid på og sluger sin egen hale og dermed sig selv. Når dens døde, halvfordøjede krop er kompost, kan man igen få en saglig debat om alle former for minoriteter og alternative måder at leve på.

Markus Hornum-Stenz, Nike Forsander Lorentsen, Klavs Hansen, Karsten Aaen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Lespiske skal spilles af lespiske, dværge skal spilles af dv.. (nå nej de hedder de ikke mere), kæmper skal spille af kæmper, zombier skal spilles af zombier osv. Skuespillet er død.

Per Holmberg, Karsten Aaen, Flemming Berger, Herdis Weins og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Medea kan ikke spilles af andre end kvinder, der selv har dræbt deres børn.

Per Holmberg, Nike Forsander Lorentsen, Karsten Aaen, Flemming Berger, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik Hansen

Elsker den progressive venstrefløj, der aldrig bliver tilfreds. Der hægtes flere og flere bogstaver på LBGTQI+ bevægelsen, men det samler dem ikke, for de er alle fornærmet over et eller andet.

Per Holmberg, Karsten Aaen, Herdis Weins og Tino Rozzo anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvordan kunne NOGEN finde på at caste Ian McCellan som Gandalf BÅDE i Hobbitten og Ringenes Herre, når manden er åben homoseksuel - og endnu værre - aldeles ikke er en rigtig troldmand ??
For slet ikke at tale om alle de små mennesker, der burde have fået roller som hobbitter og dværge..
Og alle de stakkels mennesker med deformiteter, der kunne have excelleret i orke-roller, skrig..
BOYCOT PETER JACKSON !!

Per Holmberg, Karsten Aaen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

I misforstår situationen. De "progressive" arbejder ud fra et hierarki, et kastesystem, hvor jo mere sjælden din seksualitet og jo mere kulør din hud, jo flere rettigheder har du. Det er intet problem at en sort tager en hvid rolle (Samuel Jackson/Nick Fury) eller at en homoseksuel at tager en (formodet) heteroseksuel rolle (Ian McCellan/hvad som helst). Derimod må en hvid ikke tage en farvet rolle (Scarlet Johanson / The Major) og en heteroseksuel cisperson må ikke tage en transrolle (Scarlet Johanson / Dante Tex Gill).

Ruby Rose står anklaget for at være grænsende til normal. Derfor "tager" hun en rolle, en rettighed, som retteligen burde tilfalde hendes bedre. Hun tiltusker sig ressourcer som burde tilfalde en mindre kropsnormativ, mindre hvid og mindre cis person.

Hun er en bonde der forbryder sig mod adelen.

Per Holmberg, Herdis Weins, Steffen Møller og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar