Læsetid: 6 min.

Forfatter Ida Holmegaard: Solen får os til at tage rustning på

I Ida Holmegaards forfatterskab minder solen både om det forelskede og det truende, der bringer verden ud af takt. For hende er det skræmmende, at årstiderne ikke er noget, man er tvunget til at leve med. Man kan bare flyve til Costa del Sol, når det ikke er varmt længere, eller gå ind i et airconditioneret storcenter om sommeren
»Jeg tror, du kan finde solen, lige meget hvor du kigger hen i litteraturhistorien. Uden sol, intet liv. Det har folk opdaget længe før os,« siger forfatter Ida Holmegaard.

»Jeg tror, du kan finde solen, lige meget hvor du kigger hen i litteraturhistorien. Uden sol, intet liv. Det har folk opdaget længe før os,« siger forfatter Ida Holmegaard.

Ulrik Hasemann

24. august 2018

Sommeren 2014 kommer for tidligt, fortsætter for længe. Solen bager Danmark. Så åbner himlen sig og bombarderer landskab og byer med vand, vand, vand. Så tørrer solen det hele op igen og bager videre. Planterne bliver forvirrede af skiftene, de springer ud allerede i april. Årstiderne opfører sig ikke som dem, forfatter Ida Holmegaard husker fra sin barndom. Noget er ude af takt.

Det er i den sommer, i 2014, hun færdiggør sin debutroman, Emma Emma – om en ung kvinde i den varmeste sommer i årtier. Kvinden er droppet ud af sit studie, der er ingen planer, sommerferien har ingen bagkant. Veninden Emma vender hjem fra udlandet. De to dasker rundt, dovent og formålsløst, jeget forelsker sig i Emma, de tager til stranden, kører ture i en bil, der er ved at stege dem levende i varmen. Emma vil rejse videre efter sommeren. Hovedpersonen vil blive.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu