Læsetid: 2 min.

Ingen dansk tilstand uden Sverige

Man kan nærmest ikke forestille sig Danmark uden Sverige. Vi runder serien om de suveræne svenskere af
17. august 2018

Over sommeren, som optakt til det svenske valg, og fordi vi her på avisen elsker at skrive vores egne idiosynkratiske kulturkanoner, har vi portrætteret 30 svenskere.

De udvalgte var eller er suveræner i den intellektuelle, kunstneriske, politiske og erhvervsmæssige sfære. Vi har skrevet om både de ukendte og de superkendte, de meget og de mindre anerkendte, men udelukkende om folk, som på forskellig vis har rørt os, ændret os, skubbet til noget – i Danmark og i den enkelte skribent. 

Vi kunne også have valgt hundredvis af andre svenskere. Prioriteringen er ikke foretaget ved at måle dem alle på samme vægt. Derimod er oplistningen resultat af den frydefuldt umulige opgave, det er at holde stor og storslået op foran hinanden, at holde politik op foran dans, botanik op foran pophits, den kanoniserede digter op over for den, der rører os dybere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg savner Axel Ozenstjerna skaberen af Sveriges stormagtstid og en indædt danskerhader. Han gennemorganisede det svenske sanfund og muliggjorde at Sverige erobrede Skåne landene fra Danmark. Så han fik stor betydning for os dansker om end på en negativ måde.