Læsetid: 8 min.

NYTimes-redaktøren, der væltede Weinstein: »Vi er ikke #MeToo-bevægelsen, vi har høje standarder for redelighed og fairness«

Journalistik er en stærk kraft, der kan være med til at forandre verden, siger Rebecca Corbett, prisvindende redaktør på The New York Times og ansvarlig for avisens afsløringer af filmproducenten Harvey Weinsteins mangeårige, seksuelt krænkende adfærd. Information har mødt Corbett, der er bekymret over den efterfølgende folkedomstol på sociale medier, men glad for, at holdet startede en ildebrand, som stadig renser ud i alle slags brancher
Det mest overraskende ved sagen er, at mange kvinder ikke er overraskede over, hvor gennemgribende et fænomen det har været. Det er mange mænd derimod, siger Rebecca Corbett, der er redaktør på The New York Times og ansvarlig for avisens afsløringer af filmproducenten Harvey Weinsteins mangeårige, seksuelt krænkende adfærd

Det mest overraskende ved sagen er, at mange kvinder ikke er overraskede over, hvor gennemgribende et fænomen det har været. Det er mange mænd derimod, siger Rebecca Corbett, der er redaktør på The New York Times og ansvarlig for avisens afsløringer af filmproducenten Harvey Weinsteins mangeårige, seksuelt krænkende adfærd

Peter Nygaard Christensen

1. september 2018

I april vandt redaktør på The New York Times, Rebecca Corbett, en Pulitzer-pris for avisens afsløring af seksuelle krænkelser begået af filmproducenten Harvey Weinstein og mange andre magtfulde mænd. Prisen delte Corbett med journalisterne Jodi Kantor og Megan Twohey, der skrev historierne, og hun sluttede sin tale til avisens medarbejdere med ordene: »De historier, som dette par leverede, var gnisten, som startede en verdensomspændende ildebrand.«

Det er en ildebrand, som har født #MeToo-bevægelsen, og som stadig renser ud i sexchikane og dårlig opførsel på arbejdspladser i mange forskellige brancher. Og den har medvirket til at skabe en relevant diskussion af, hvordan mange mennesker, især mænd, har misbrugt deres magt i alt for lang tid. Tidsånden – og en masse kvinder, der havde fået nok – var med Rebecca Corbett, hendes journalister og The New York Times, og deres journalistik har formået at skabe det, de fleste journalister drømmer om: reel kulturel, social og politisk forandring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Oluf Husted
ingemaje lange og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu