Læsetid: 8 min.

På Aarhus Efterskole handler arbejdet ikke om at skaffe sorte tal på bundlinjen. Det handler om livet

På de fleste arbejdspladser er der i dag en forventning om, at man kommer hinanden ved og dyrker et socialt fællesskab uden om det rent arbejdsmæssige. Information tog til sommerfest på Aarhus Efterskole for at se nærmere på, hvor skellet mellem arbejde og privatliv går
Tysklærer på Aarhus Efterskole Julie Rebecca Lybæk omgivet af kolleger, deres partnere og deres børn.

Tysklærer på Aarhus Efterskole Julie Rebecca Lybæk omgivet af kolleger, deres partnere og deres børn.

Asbjørn Sand

14. august 2018

Da Gyldendals nye direktør, Morten Hesseldahl, blev portrætteret her i avisen, kaldte han det for en pervertering af arbejdslivet, at virksomheder gennem hyggelige arrangementer forsøger at knytte medarbejderne til sig. Kollegarelationer er, mente han, midler til at nå fælles mål, og ikke – som med private relationer – et mål i sig selv.  

Den indstilling ligger fjernt fra stemningen til sommerfesten på Aarhus Efterskole, hvor Information er troppet op for at se på, hvordan det private og det professionelle overlapper på en moderne dansk arbejdsplads. Det er tydeligt, at det overlap er noget større her end på de fleste andre skoler. De fleste medarbejdere har familie med til festen, og de færdes hjemmevant blandt hinanden. De er vant til at komme her og spise med, når deres forælder eller partner har aftenvagt. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu