Læsetid: 6 min.

Partipressen er tilbage: »Nu kan partierne selv styre de budskaber, de ønsker at få frem i offentligheden«

Dansk Folkepartis nye medie, Ditoverblik.dk, er bare ét ud af en lang række partimedier, der har set dagens lys igennem de seneste år. Tendensen er et resultat af en ulmende utilfredshed med den politiske journalistik blandt politikere på Christiansborg, lyder det fra medieforsker
Dansk Folkepartis nye netmedie, Ditoverblik.dk, lover læserne et »særligt fokus på emner og vinkler, der har interesse for den borgerlige-nationale debat i Danmark«. Mediet er seneste eksempel på, hvordan partierne på Slotsholmen i disse år opruster deres kommunikation med nye medieplatforme for at omgå de etablerede medier og komme direkte ud til vælgerne med deres politiske budskaber.

Dansk Folkepartis nye netmedie, Ditoverblik.dk, lover læserne et »særligt fokus på emner og vinkler, der har interesse for den borgerlige-nationale debat i Danmark«. Mediet er seneste eksempel på, hvordan partierne på Slotsholmen i disse år opruster deres kommunikation med nye medieplatforme for at omgå de etablerede medier og komme direkte ud til vælgerne med deres politiske budskaber.

Carsten Lundager

10. august 2018

»Martin Henriksen: Tørklæder bør forbydes i folkeskolen«, »Stramninger virker: 15.330 har nu indrejseforbud til Danmark« og »DF: Slut med at udhule folkepensionen«.

Sådan lyder et udpluk af de mest læste nyheder på Dansk Folkepartis nye netmedie, Ditoverblik.dk, der lover læserne et »særligt fokus på emner og vinkler, der har interesse for den borgerlige-nationale debat i Danmark«.

Mediet er seneste eksempel på, hvordan partierne på Slotsholmen i disse år opruster deres kommunikation med nye medieplatforme for at omgå de etablerede medier og komme direkte ud til vælgerne med deres politiske budskaber.

Foruden Dansk Folkeparti har også Alternativet for nyligt etableret deres eget webmedie, Altivisten, mens Enhedslisten forsøger sig med en podcast, og både Socialdemokratiet og De Konservative laver egetproduceret indhold på YouTube og Facebook. I en vis forstand er vi vidne til en »tilbagevenden til partipressen«, lyder det fra Søren Schultz Jørgensen, uafhængig medieforsker og ph.d i mediesociologi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

På den anden side lever de såkaldte uafhængige medier af reklameindtægter og hjælp fra staten (moms-fritagelse) - Den model er under angreb fra de store amerikanske it-giganter og det ser ud til at den kamp er tabt på den lange bane. Hvad gør idioterne i mediebranchen ? De anklager public-service kanalerne for at stjæle deres - ikke deres reklamer - men deres nyheder ? Hør her - det er hele demokratiet der er under angreb og det kan kun afværges ved at staten aktivt støtter de valgberettigede partiers kommunikation til deres støtter (ikke kun medlemmer) i en tid hvor trykte medier er i en transaktion til nettet - uafhængig af reklamer men med det overordnede mål at styrke den demokratiske samtale og den politiske diversitet der er så vigtig i et fungerende demokrati. Hele denne diskussion er kørt af sporet - man har mistet focus på det essentielle - demokrati.

Vibeke Hansen, Kim Folke Knudsen, Tine Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Bo Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hundrede års fravær?! Partipressen ophørte, da Aktuelt lukkede - og alle andre aviser pludselig skjulte deres ideologiske baggrund. Det skete d. 6. april 2001.

Carsten Wienholtz, Vibeke Hansen, Mogens Holme, Henrik Peter Bentzen, Eva Schwanenflügel, Tine Andersen, Dorte Sørensen, Bo Carlsen, Trond Meiring, Jens Erik Starup, Torben K L Jensen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det er en gave til journalistik.
Nu bør de etablerede medier begynde at arbejde ud fra kildekritik, tage politik alvorligt og gå til kernen.

Her er eksempel fra en anden tråd på Information, hvor politik møder videnskab og samfundet, man skulle muligvis tro de alle høre sammen.

“Når nu Folketingets ministrene med sikkerhed ved, at Finansministeriets regnemodeller virker i et samfund, hvor den samlede bedste videnskab påpeger at “dominoeffekt kan få klimaet til at gå amok, forskerne konkluderer, at det globale samfunds ageren i det kommende årti eller to får afgørende indflydelse på kloden de næste 10.000 til 100.000 år”, at Danmark på forbrugsdrevet økonomisk vækst genereret på olie, gas og kul afbrænding, skal bruge fire jordkloder før vores forbrug er bæredygtigt anno 2018.

Så er spørgsmålet, tænker Folketingets ministrene på, hvordan deres ansvar vil bliv set på?
Det er ikke ‘smukt’, det mere et spørgsmål om, er det frygteligt eller grusomt?”

Brug den videnskablige konsensus fra den bedste forhåndenværende samlede evidens og skræl lagene af de politiske påstande om gode intentioner for den brede befolkning, som de er flest.

De etablerede medier er udstyret med jounalister brug dem!

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Det er et forsøg på at undergrave den almindelige journalistik og dermed folkestyret.
Det ville være kærkomment, hvis det altid fremgår af mediet, hvilket parti de tilhører.

Troels Larsen

Jeg tænker, at partipressen kommer retur, fordi det ses som den letteste løsning på politikernes troværdighedsproblem.

Der er jo måske en grund til, at pressen kritiserer vore politikere, men det kan da godt være, at det er lettere at oprette et helt nye medie end at tænke før man taler. Og så kan ens medie jo også agerer forsvarer for udtalelser, mens man selv kan gå i tænkeboks for at finde næste guldkorn der skal belemre den danske offentlighed.

Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Jens J. Pedersen
Jeg vil for en orden skyld tilføje, at jeg ikke personlig er tilhænger af kommunisme eller nogen religiøs politisk ovebevisning, jeg er ikke politisk arrangeret og ikke betalt for at skrive her eller noget andet sted, jeg er ikke tilhænger af vores klimakatestrofe skabende nuværende kapitalisme, jeg har seksogtyve år som selvstændig, så jeg er selv bruger af det nuværende elendige kapitalistiske system.
Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen

PS. Jeg tror faktisk ikke det er ‘meget’ vigtigt, men når der kommer mange millioner mennesker fra tættere på ækvator, en tvungen folkevandring mod syd og nord, så er solidaritet på programmet.

Jan Skovgaard Jensen

Jeg tænker at partipressen vender tilbage fordi politikerne har brugt ufattelig mange af vores skattekroner på at understøtte.... partierne. Faktisk så mange at der nu er blevet råd til at opbygge egne medier. Man skulle tro at de griner lidt af os.

Bo Carlsen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ekkokammer fænomenet breder sig , men det er i kritik og argumentation at standpunkter vinder fodfæstet, ikke i forum af medløbere og rygklappere. Den fri journalistik må til at øse fra ekkokamrene så.

Kim Folke Knudsen

Jeg har ikke noget imod ditoverblik.dk, som er DF´s nye medieplatform. Sålænge det er åbent varedeklareret, at der er tale om repræsentation af et partis holdninger, så anser jeg formålet for fornuftigt. Det bliver interessant at følge ditoverblik.dk, for det er Danmarks reelle magthaver DF, som her lægger grunden til den politik, som partiet vil føre, når de kommer i Regering.

Med partipresse er der en ulempe. Fraværet af den uafhængige, kritiske og undersøgende journalist. Men det fravær synes også at forekomme på flere af de danske tv stationer og flere af de kommercielle aviser.

Jeg har tidligere med dyb mistro iagtaget TV2´s lovprisningsprogram Verden ifølge Trump, som uafbrudt består i koreografien at fremsætte 3-4 ugentlige Trump påstande, dernæst opdrive et par amerikanske vælgere som er vilde med Trump og så rose Præsidenten for hans mod til at tale Washington og den etablerede presse i USA imod. I en af udsendelserne fra TV2 dog ikke førnævnte program, var journalisten med matematisk præcision kørt ud til det county med flest Donald Trump vælgere i hele USA 93%. Så var TV2´s redaktion nemlig helt sikker på, at det var Donald Trumps meninger som blev fremført og ikke demokraternes.

Ligeså skamløs og ensidig er dækningen af det svenske valg. Hvor TV2 bruger hele sendetiden til at fortælle svenskerne om, hvor godt det er, at de omsider er slået ind på det danske forbillede en indvandrerkritisk linie. Hver gang Sverigesdemokraterne holder forsamling, så er TV2 på pletten men de andre partier i Sverige: Det gider TV2´s redaktion ikke spilde tid på. Så hellere et pragtfuldt interview, hvor først Sverigesdemokraterne får taletid og dernæst taletid til deres altid trofaste danske venner DF. Vi har forstået budskabet TV2: Danmark er et foregangsland og nu kan Sverige så lære af Danmarks talenter ved at stemme på Sverigesdemokraterne. God fornøjelse med nationalismen og højrefløjspopulismen. Uafhængig og kritisk journalistik eksisterer ikke i redaktionen hos TV2. Der har man allerede indstillet sig på den kommende regering under ledelse af DF.

Det at repræsentere en uafhængig fri og kritisk undersøgende presse er mere vigtig end nogensinde før. En presse som er fri af politisk infiltration og politisk skjult styring.

Jens J. Pedersen

Vi kan håbe på, at det kommer til at fremstå klart og tydeligt af "ditoverblik.dk", at DF ikke rummer ret meget andet end had til anderledes tænkende.
Sjældent har en gruppe mennesker som DF ødelagt så meget for Danmark.

Carsten Wienholtz, Tino Rozzo og Mogens Holme anbefalede denne kommentar