Læsetid: 1 min.

Podcast: Klimadebatten giver deja vu til for 30 år siden

Danmarks første professor i økologisk bæredygtig økonomi og en af de mest erfarne danske klimaforskere, Inge Røpke, er gæst i ugens sommerudgave af Radio Information
Satellitfoto af et hul i ozonlaget over Antarktis 3. oktober, 1990. 

Satellitfoto af et hul i ozonlaget over Antarktis 3. oktober, 1990. 

NASA

4. august 2018

I denne uge handler det om den danske klimapolitik. Ugens gæst er Inge Røpke, som er professor ved Aalborg Universitet og har fulgt klimadebatten længere end de fleste forskere. Mere end 30 år. Hun får deja vu til starten af 1990’erne, når hun hører debatten om grøn omstilling i dag.

Hver dag skriver vi i Information om dagens og ugens aktuelle spørgsmål. De spørgsmål, som optager os på redaktionen, og som vi tror, optager vores læsere rundt om i Danmark. En gang imellem har vi så mulighed for at kigge tilbage og se, hvilke spørgsmål vi har stillet i det forgangne år, og vi har mulighed for at stille nogle af dem endnu en gang.

I denne serie af interviews, som vi sender over sommeren i Radio Information, gør vi netop dette: Vi stiller nogle af de spørgsmål, vi har stillet oftest gennem året, til nogle af de emner, vi har dækket mest. Ikke fordi vi ikke kan finde på nye, men fordi de stadig er væsentlige og svære at besvare.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Mathiasen

CO2 og evt. temperatursvingninger er ikke den rigtige "klimaforandring" - det har naturen levet med i gennem mange interglacials.

Det er det mennesket gør ved naturen til gengæld. Vi smadrer økosystemer på række. Gør det umuligt for dyr at migrere til områder, som passer til dem. Lægger beslag på stort set al landjord. Forurener voldsomt så dyrelivet får dårligere immunforsvar og bliver syge. Pløjer havet med trawling. Udrydder bestande og arter.

Det her handler om, hvor mange vi er og, hvor meget af jorden vi lægger beslag på, hvor meget vi sviner og dræber. Tag dog ansvar. CO2 er i denne forbindelse ingenting.