Læsetid: 5 min.

I Sverige er Zlatan så stor, at han har brug for sit eget verbum

Zlatan Ibrahimovic er lige så berømt for sin geniale boldbehandling og drengede charme, som han er berygtet for sine ubehagelige svinestreger og arrogante kommentarer. Hans popularitet er på mange måder et paradoks i det ellers så lighedsorienterede svenske samfund: Zlatan er ikke elsket, fordi han er en mand af folket. Han er elsket, fordi han tør at rage op
Zlatan Ibrahimovic er lige så berømt for sin geniale boldbehandling og drengede charme, som han er berygtet for sine ubehagelige svinestreger og arrogante kommentarer. Hans popularitet er på mange måder et paradoks i det ellers så lighedsorienterede svenske samfund: Zlatan er ikke elsket, fordi han er en mand af folket. Han er elsket, fordi han tør at rage op

Douglas Cuellar. Bearbejdet af iBureauet

8. august 2018

Da den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic tidligere i år skiftede fra Manchester United i England til LA Galaxy i USA, indrykkede han kort før sin ankomst en helsidesannonce i avisen LA Times. Den bar følgende kortfattede besked:

»Dear Los Angeles, You’re welcome.«

Hvor de fleste mennesker går til nye opgaver med en vis portion ydmyghed, fører Zlatan Ibrahimovic sig frem med ublu selvsikkerhed. Overalt hvor han kommer, har han en evne til at gøre sig selv til hovedhistorien, og dét i en sådan grad, at det svenske sprognævn i 2012 så sig nødsaget til at introducere et helt nyt verbum til ordbogen: at ’zlatanere’, der oversat til prosa betyder »at dominere eller gøre noget med stor kraft«. 

Så hvordan gik det Zlatan i hans første kamp for LA Galaxy? De første 71. minutter sad den svenske angriber på bænken. Herfra kunne han se modstanderholdet fra Los Angeles FC bringe sig foran hele 1-3, mens hjemmeholdet havde svært ved at få gang i sit pasningsspil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Voigt
Steen Voigt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu