Læsetid: 4 min.

Transpersoner om film og tv: »Det var første gang, jeg fik den der følelse af, at jeg også selv kan blive gammel«

På denne plads taler vi med transpersoner om, hvilke film og tv-serier der har gjort særligt indtryk på dem og hvorfor
Kate Bornstein is a Queer and Pleasant Danger.

Kate Bornstein is a Queer and Pleasant Danger.

Foto fra filmen

17. august 2018

Elvin. 27 år. Født i Vejle, flyttede som 16-årig til København og bor i dag i Berlin.

For fire-fem år siden var jeg i biografen i forbindelse med LGBTQ-filmfestivalen MIX Copenhagen. Jeg var på det tidspunkt ret tidligt i min egen proces, jeg var lige startet på hormoner, og jeg var meget usikker på, hvor det skulle bære hen, og hvordan jeg skulle se ud. Det hele var meget forvirrende. Jeg så en dokumentarfilm, der hed Kate Bornstein is a Queer and Pleasant Danger om en transperson, som hedder Kate Bornstein, og som, da filmen blev lavet, var midt i 60’erne.

Det er en meget standard dokumentarportrætfilm, hvor hun fortæller sin livshistorie, og man følger hende rundt i hendes hverdag. Og hun er simpelthen så skønt et menneske. Jeg bliver helt varm inde i kroppen bare af at tænke på filmen nu. Den måde, hun ser verden på, er vildt dejlig; den måde, hun inviterer os ind i sit liv på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Ja, hun er et vidunderligt menneske, som jeg havde fornøjelsen af at møde til transfilmfestival i Amsterdam for nogle år siden.