Læsetid: 7 min.

»Vi er vrede på kapitalismen, ikke på Priden«

Når Copenhagen Pride lørdag danser sig ned ad Vesterbrogade, er det ikke med hele LGBT+-miljøet i ryggen. To alternative prides synes, at den officielle Pride er blevet for kommerciel og gider ikke at gå side om side med Venstre og Liberal Alliance
Publikum på Rådshuspladsen i København i anledning af Copenhagen Pride 2017.

Publikum på Rådshuspladsen i København i anledning af Copenhagen Pride 2017.

Wilfred Gachau

18. august 2018

Hele ugen har pladsen foran Københavns Rådhus stået på den anden ende i forbindelse med fejringen af LGBT+-personers stolthed i Danmark, Pride Week. Dansk Industris hovedkvarter over for Rådhuset har ladet deres facade lyse i regnbueflagets farver, ligesom man har kunnet købe kaffe i regnbuekopper hos 7-Eleven.

For nogle er det et udtryk for en bredere accept af homoseksualitet i den danske offentlighed. For andre er det en uheldig kommercialisering af vigtige rettighedskampe. Sideløbende med den officielle Copenhagen Pride, som kulminerer i dag med et festoptog gennem København, er der derfor arrangeret to alternative prides.

»Vi vil skabe et mere politisk og systemkritisk alternativ til pride!« skriver gruppen Vrede Queers på deres hjemmeside.

De er kritiske overfor Pridens mere kommercielle udtryk og den brandingmulighed, som firmaer opnår ved at tage del i Priden. De har savnet et antikapitalistisk alternativ, der i stedet fokuserer på en fortsat venstrefløjspolitisk kamp, og afholder derfor demonstrationen Pink/Sort Blok med taler, digtoplæsninger og fest som et modsvar til den officielle Pride.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Dorte Sørensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Mette Jørgensen

Jeg er en af dem, som er ved at kaste op over, at opleve det overskudsfedt, som viser sig ved det tiggeri, som 7 eleven står for. Støt Priden med 50 kr. til et armbånd.
Nu må vi andre dødelige heteroer snart lave et optog med giraffer i stilletter, grise i læder og kaniner i tyl.

Sexualitet, køn, tøj, facade og tomgangssnak er gakkelak. *Kampen er jo vundet.

christian christensen, Jesper Roulund, Kim Houmøller og Tine Andersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Det er virkelig så trist at man kan finde på, at fordi du tilhører den og den seksualitet eller hudfarve må du "naturligvis" hører til i den og den politiske kasse. At man elsker en af samme eller begge køn, har jo hverken noget med kapitalisme ELLER anti-kapitalisme at gøre. Søren Pape og Simon Emil-Ammitzbøl er jo heller ikke "forkerte" homoseksuelle, eller "seksualitetsforrædere" fordi de ikke er anti-kapitalister.

christian christensen, Christian Larsen, Thomas Andersen og Henrik Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Bjørn Pedersen
18. august, 2018 - 14:41
"Søren Pape og Simon Emil-Ammitzbøl er jo heller ikke "forkerte" homoseksuelle, eller "seksualitetsforrædere" fordi de ikke er anti-kapitalister."

Bjørn, ret skal være ret, det er ikke det kritikken går på.
Det er kommercialiseringen og de kapitalistiske markedskræfters 'hængen sig på", der anses som usmageligt. For disse koncerner bakker jo slet ikke op om mangfoldighed i hverdagen. Kun når det er opportunt at brande sig i regnbuens farver til en fest, hvor hele byen har kreditkortet oppe af lommen, og måske også lægger mærke til hvor 'progressive' de er.

David Breuer, Kim Houmøller, Anne Mette Jørgensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

De skriver jo specifikt at de ikke vil gå med venstre og LA. Så bliver det simpelthen for åndsvagt. Man kæmper for at blive anerkendt og så er man vrede queers når det lykkes. Når kampen for tolerance af homosexuelle viser deres egen manglende tolerence og når det bliver partipolitisk, så skyder de sig faneme i skoene

Christian Larsen, Morten Simonsen og Thomas Andersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

@Eva Schwanenflűgel
Tja, hvis man tror kapitalisme er uforligneligt med homoseksualitet, må man jo også tro at kapitalismens forsvarere forråder homoseksueliteten. Hvad angår kommercialisering af mangfoldighed, tja... måske. Jeg ser ikke megen værdi i "mangfoldighed" i sig selv. Vil hellere bedømmes og bedømme folk som individer end hvilken "mangfoldighedskategori" de tilhører. Når jeg ser firmaer promovere sig som mangfoldige, tror jeg skam ofte på dem. For for mig er det den slags komplet overfladiske, floskler der er ligeså intetsigende når de kommer ud af en CEO's mund, som hvis den kom ud af de engagerede "pink pride" anti-kapitalisters munde. Hvis jeg køber et pølsehorn i 7-11, er jeg da også flintrende ligeglade med deres bannere og projekter der skal vise hvor socialt bevidste de er. De kan jo påstå hvad de vil.

Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Nike Forsander.
Jeg ved udmærket hvor mit menneskesyn er.
Jeg mener ikke, at homoseksuelles rettigheder vægter tungere end alle andres menneskers.
Når syge endog terminalt kontaktes i en hospitalsseng, og trues med at få frataget deres KH. hvis de ikke møder op og hvor politikere især fra højrefløjen ikke skammer sig over at kalde dem for nassere så vægter min solidaritet her som 1. prioritet.
Når folketinget tilkender hjemløse et klippekort, men hvor det praktisk talt er umuligt, at få andel i fordelen og desuden går de fleste penge til bureaukrati, så bliver jeg harm.
Læs du, Advokaten fra feb 2015 og få indblik i hvordan folk fratages deres retsstilling.

Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Anne Mette, må jeg mildt påpege, at der altså ikke er noget der går fra fattige kh-modtagere fordi andre også kæmper for deres rettigheder?
Det er jo ikke LBGTQ+personers fejl, at Priden er blevet så kommercialiseret, og at hver en shady politiker-type søger at få lidt regnbuekulør til at smitte af på habitten, vel? ;-)
Jeg synes faneme også det er for dårligt og den rene ondskabsfuldhed at behandle syge mennesker på den måde, du beskriver, og som vi har hørt om så mange gange før..
Men det er politikerne der fortjener en skideballe, ikke de homoseksuelle.

Nike Forsander Lorentsen

Anne Mette Jørgensen
Mener stadigvæk at måden du skrev på siger nåt om din menneske syn på bøsser og lesbiske. Når du kan få vent det på denne måde
Citat; 'Nu må vi andre dødelige heteroer snart lave et optog med giraffer i stilletter, grise i læder og kaniner i tyl'.
Ok, ja Priden er totalt kommercialiseret og LGBTQAI+ er numere en Bogstavsforening.
Måske er heteror en slags giraffer, grise og kaniner.

Anne Mette Jørgensen

På intet tidspunkt har jeg ment, sagt eller skrevet, at det er LBGT folkets skyld, når syge og andre udsatte udsatte behandles skammeligt.
At Løkke efter få timer offentligt bekendtgjorde, at Papes kæreste havde været udsat for hate crimes viser i min optik, at det er blevet lidt for belejligt for politikere, at vise deres "frisind" og dermed ganske udspekuleret glemmer deres had mod de mennesker, som koster mere end blot pæne ord. Det scorer de billige point på, mener jeg!
Forvaltningsloven er utidssvarende, og alligevel propper man bare bevidstløst flere love og bekendtgørelser oveni.
Loven er næsten mere hellig end grundloven. Ingen kan hitte rede i den.
I min ungdom var en af mine gode veninder lesbisk og trods jeg ikke forstod det og hun ikke forstod min tiltrækning af mænd var vi lige gode venner. Endnu flere bøsser har jeg kendt og jeg har haft mange gode og festlige stunder med dem.
Men desværre har jeg også oplevet bøsser, som holdt sig væk fra bøssebarer, fordi de var blevet lidt for tykke, syge eller på anden måde ikke var så attraktive. Da jeg sagde til en: Hvorfor tager du ikke på Pan, svarede han. Du aner ikke hvor ondskabsfulde bøsser kan være. Så på den led er der jo ingen forskel på os. Det er sgu heller ikke alle steder jeg som gammel kælling vil føle mig velkommen.
Når jeg gør grin med optog i ballon kostumer må man jo gerne føle sig generet, hvis man ikke har lidt selvironi.

Nike Forsander Lorentsen

Anne Mette Jørgensen.
'hvis man ikke har lidt selvironi'....lige præcis sådan bruger mænd sige til kvinder som måske føler sig generet av en dum kommentar om kvinder.

Bjørn Pedersen

@Nike Forsander Lorentsen
I dit tilfælde behøver Anne Mette Jørgensen vist ingen selvironi for at komme videre efter at være generet af en dum mands kommentarer...