Læsetid: 7 min.

Danske film, Netflix og stjernestøv: Filmfestivalen i Cannes kan lære meget af filmfestivalen i Toronto

Danske film har fundet sig et andet hjem på filmfestivalen i Toronto, der er Nordamerikas vigtigste og markerer begyndelsen på det årlige Oscarkapløb. Af samme grund er festivalens primære fokus de store film og stjerner – f.eks. ’A Star Is Born’ med Lady Gaga og Bradley Cooper – også fordi de sælger billetter og skaffer medieomtale. Desuden har den i modsætning til filmfestivalen i Cannes plads til film produceret af Netflix
Paprika Steens sorthumoristiske julefilm ’Den tid på året’ fortæller en på én gang meget dansk og universel historie om de roller, vi spiller i vores familier, ikke mindst juleaften. Foto: TIFF/Nordisk Film

Paprika Steens sorthumoristiske julefilm ’Den tid på året’ fortæller en på én gang meget dansk og universel historie om de roller, vi spiller i vores familier, ikke mindst juleaften. Foto: TIFF/Nordisk Film

14. september 2018

TORONTO – Til den anden offentlige visning af Paprika Steens nye film, den sorthumoristiske Den tid på året, på filmfestivalen i Toronto blev filmens producer, Mikael Rieks, passet op af en italiensk familie.

Tre mænd og deres koner og teenagedøtre nærmest fulgte efter ham helt ud på toilettet. De ville spørge ind til den dynamik og de mønstre, som filmen skildrer i løbet af en lang og kaotisk juleaften i en dysfunktionel – og genkendelig – familie.

»Den ene af mændene var meget pågående,« siger Rieks.

»Han sagde til mig på engelsk med italiensk accent: ’Hvorfor slog I ikke den dumme onkel ihjel? Han er ligesom min bror. Hvert år har jeg lyst til at slå min bror ihjel.’ Det var virkelig sjovt. Hans teenagedatter stod og hev ham i ærmet: ’Far, kom nu.’ Så vendte han sig om mod hende: ’Det er det samme med dig. Jeg vil ikke have, at du går ud med drenge. Du kan se, hvad der sker.’«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Voigt
Steen Voigt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu