Læsetid: 10 min.

Ditte og Louise møder Danmark på promotur: »Hvorfor skal Ditte knalde med alt og alle?«

To år efter at DR 1 valgte at droppe tredje sæson af deres komedieserie ’Ditte & Louise’, er skuespillerne og manuskriptforfatterne Ditte Hansen og Louise Mieritz klar med en bramfri film af samme navn. Ugen inden premieren drog de på promotur. Information var med, da de mødte folkets nysgerrighed, forvirring og kærlighed i Næstved og Fakse
Ditte Hansen og Louise Mieritz kiggede forbi ’Biograf Kanten’ i Faxe til Q&A med publikum, da der var forpremiere på deres nye spillefilm ’Ditte & Louise’. Publikum ville blandt andet vide, hvordan det er at vise bryster på det store lærred, og hvorfor karakteren Ditte har sex med alle

Ditte Hansen og Louise Mieritz kiggede forbi ’Biograf Kanten’ i Faxe til Q&A med publikum, da der var forpremiere på deres nye spillefilm ’Ditte & Louise’. Publikum ville blandt andet vide, hvordan det er at vise bryster på det store lærred, og hvorfor karakteren Ditte har sex med alle

Sigrid Nygaard

11. september 2018

Bio Næstved kl. 20.50

»Det er et rigtig godt publikum, der er her i aften,« konstaterer biografbestyrer Jesper Larsen. Han står på tæer og kigger ud i Bio Næstveds myldrende foyer gennem en lille rude i døren til biografens tekøkken og kontor. Herinde venter skuespillerne og manuskriptforfatterne Ditte Hansen og Louise Mieritz, der om lidt skal præsentere deres film Ditte & Louise til en forpremiere.

Ligesom tv-serien af samme navn handler filmen Ditte & Louise om to kvindelige skuespillere, der gør, hvad de kan, for at få noget at lave i en underholdningsbranche præget af sexisme og klichéfulde kvindebilleder. Serien fik to sæsoner på DR 1, og en tredje var planlagt, da DR droppede den i 2016.

Det gav anledning til, hvad Ditte Hansen og Louise Mieritz kalder en »love storm« fra seere, der gerne ville se mere. Samarbejdet med Nordisk Film var allerede indledt, og da der ikke længere var en sæson tre at se til, fik det nu Ditte Hansens og Louise Mieritz’ fulde opmærksomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
Oluf Husted, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer