Læsetid: 4 min.

»Vi nærstuderede deres måde at bevæge sig på, rejse sig på, sætte sig ind i en bil på. Der var meget at lære som transkønnet«

De første gange Tina Thranesen så den britiske film ’Just Like a Woman’ om en mand, der springer ud som transvestit, nærstuderede hun den – både alene og med andre – for at blive klogere på, hvordan hun mest troværdigt kunne præsentere sig som kvinde. At kunne dele denne oplevelse med andre ligesindede var både grænseoverskridende og fantastisk
’Just like a woman’ fra 1992 er en klassiker, fordi den faktisk havde en transkønnet som bærende karakter og ikke bare en karakter, der klædte sig i kvindetøj for at opnå noget med det – som for eksempel Dustin Hoffmans ’Tootsie’ eller Robin Williams’ ’Mrs. Doubtfire’.

’Just like a woman’ fra 1992 er en klassiker, fordi den faktisk havde en transkønnet som bærende karakter og ikke bare en karakter, der klædte sig i kvindetøj for at opnå noget med det – som for eksempel Dustin Hoffmans ’Tootsie’ eller Robin Williams’ ’Mrs. Doubtfire’.

Ronald Grant Archive

7. september 2018

Tina Thranesen, 69. Bor i en landsby på Vestsjælland.

»Jeg blev gjort opmærksom på filmen Just Like a Woman gennem min hjemmeside ’Vidensbanken om kønsidentitet’, som jeg startede i oktober 2000, og som indeholder faktuel viden om lovgivningen på transområdet, lister over transrelaterede film og bøger, både danske og udenlandske og meget andet. Der var en person, der skrev til mig i foråret 2001 og spurgte, om jeg kunne hjælpe dem med at finde oplysninger om filmen. Efter jeg havde foretaget den eftersøgning, og også fået respons på den, fik jeg selv lyst til at se filmen. Jeg har boet på Vestsjælland siden 1970’erne, men dengang arbejdede jeg i København og pendlede frem og tilbage hver dag. Jeg var inde i et par forskellige videoforretninger inde i København, som ikke havde den, men så havde de den liggende i den tredje forretning som lå skråt over for Rundetårn. Jeg så den samme aften, da jeg kom hjem – jeg var jo nysgerrig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu