Læsetid: 18 min.

»Jeg tog afsted som nysgerrig reporter. Men lige nu, i dette øjeblik, er jeg en burner«

Burning Man-festivalen i USA er meget mere end en festival. Den er drømmen om den ultimative frihed, et spirituelt og bevidsthedsudvidende Utopia og et kosmisk kollektivt kærlighedstrip. Alle gængse forestillinger om, hvad en festival er – og kan være – blev forandret, da Informations udsendte reporter drog til den myteomspundne og kontroversielle festival i Nevadas ørken. Undervejs mistede han både sit mobilsignal og sin kritiske sans
Under Nevada-ørkenens nådesløse, brændende sol og klaustrofobiske støvstorme, bliver der hvert år i sensommeren opbygget en gigantisk midlertidig by ved navn Black Rock City. Her afholdes festivalen Burning Man.

Under Nevada-ørkenens nådesløse, brændende sol og klaustrofobiske støvstorme, bliver der hvert år i sensommeren opbygget en gigantisk midlertidig by ved navn Black Rock City. Her afholdes festivalen Burning Man.

Malin Henningsson

14. september 2018

Den midaldrende mand på den slingrende ladvogn ved siden af mig er iført stiletter, skimaske og prinsessekjole. De psykedeliske svampe er begyndt at virke.

»I’m seeing colours! I’m seeing colours!«.

Han tripper lykkeligt for sig selv, mens han raver til de elektroniske rytmer. En kvinde fortæller grinende, at hun lige har været nede og give to kvinder orgasme på samme tid i den lesbiske orgy dome.

»My hands still smell of pussy!« griner hun begejstret, mens en gruppe veltrimmede, nøgne mænd danser i rundkreds på playaen. De tager på hinanden og inviterer andre forbipasserende med i legen.

60 meter høje stikflammer buldrer i baggrunden, dansende droner oplyser nattehimlen. Jeg står sammen med 70.000 elektriske mennesker på mit livs vildeste festivaltrip langt ude i den månelignende Nevadaørken. Det er lørdag aften, jeg har sluppet alle hæmninger, jeg danser barmavet omkring i stramme leggings, mens høje doser af dopamin buldrer rundt i min krop.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Viggo Okholm
  • David Zennaro
  • Jørn Andersen
ingemaje lange, Viggo Okholm, David Zennaro og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kunne INF.ikke have sendt en reporter med lidt mere hår på brystet og lidt mere mellem benene?Hans vildeste excesser er at køre rundt om natten uden bukser på og drikke mikrokakao,jamen helledusseda, og tale som man gør i enhver god dansk selvhjælpsgruppe.Og da Altet så i sin grænseløse nåde forsøger at få lidt gang i foretagenet ved at tilbyde ham tre nymfer på stribe,hvad sker?Han foretrækker skrækslagen at sige nej og gå videre med sin indebrændte seksualitet,og det er alt den "burning " der er til at få øje på.