Læsetid: 11 min.

»Jeg ville aldrig nogensinde censurere noget af hensyn til børn«

Jesper Wung-Sung har både skrevet om sin kinesiske oldefar, der blev udstillet i Tivoli, i voksenromanen ’En anden gren’ og i ’Lynkineser’, der er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Men egentlig er Wung-Sung er modstander af sondringen mellem voksen- og børnelitteratur, som han mener legitimerer dårlig litteratur. Når han selv skriver, tænker han ikke på, om bøgerne er til voksne eller børn
Jesper Wung-Sung har både skrevet om sin kinesiske oldefar, der blev udstillet i Tivoli, i voksenromanen ’En anden gren’ og i ’Lynkineser’, der er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Men egentlig er Wung-Sung er modstander af sondringen mellem voksen- og børnelitteratur, som han mener legitimerer dårlig litteratur. Når han selv skriver, tænker han ikke på, om bøgerne er til voksne eller børn

Maria Fonfara

26. oktober 2018

Da Jesper Wung-Sung var barn, lød historien, at hans oldefar kom fra en meget rig og fornem kinesisk familie. Det var meningen, at han efter sin dannelsesrejse til Europa skulle tilbage til Kina og overtage forældrenes silkefabrik, men i København mødte han tilfældigt en dansk kvinde, som han forelskede sig. Kvinden var Jesper Wung-Sungs oldemor.

Det var historien, der forklarede Jespers sjove efternavn, og det var også den historie, der endte med at blive trykt på flappen af hans debutbog, To ryk og en aflevering fra 1998 – forlaget mente ikke, man kunne udsende en bog uden at skrive lidt om hans navn.

Efter udgivelsen blev Wung-Sung kontaktet af en historiker.

»Det lyder meget godt med den dannelsesrejse,« sagde historikeren, »men jeg tror måske, sandheden ligger et andet sted.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu