Læsetid: 17 min.

Provokatøren Lollike har vadet i succes. Nu møder han modstand

Han laver teater om terrorister, flygtninge, selvmordere og voldtægtsforbrydere. Han er blevet kaldt et kraftcenter i dansk teater og branchens enfant terrible. Ifølge hans kritikere er han unødigt provokerende, men anmelderne elsker ham. Det plejer de i hvert fald at gøre, men hans aktuelle ’Aladdin’-opsætning mødte en sjældent enig mur af sure kritikere. Hvem er han egentlig, denne Christian Lollike, og har han sejret sig selv ihjel? På baggrund af samtaler med kendere og kolleger tegner vi et portræt af den hyperproduktive instruktør
Han laver teater om terrorister, flygtninge, selvmordere og voldtægtsforbrydere. Ifølge hans kritikere er han unødigt provokerende, men anmelderne elsker ham. Det plejer de i hvert fald at gøre, men hans aktuelle ’Aladdin’-opsætning mødte en sjældent enig mur af sure kritikere. Hvem er han egentlig, denne Christian Lollike, og har han sejret sig selv ihjel?

Rune Aarestrup Pedersen

19. oktober 2018

Morten Hesseldahl var netop tiltrådt som ny direktør på Det Kongelige Teater, da han første gang stiftede bekendtskab med instruktøren Christian Lollike. Sammen med balletkompagniet Corpus havde den dengang 41-årige dramatiker og instruktør samlet noget så umage som kongelige balletdansere og krigsveteraner – og Det Kongelige Teater havde lånt ham Skuespilhusets Store Scene til at boltre sig på.

»Det her er et freakshow, og det går galt,« tænkte Hesseldahl.

Det var en af de første forestillinger, han så som direktør.

Til premieren stod de yndefulde ballerinaer side om side på scenen med stærke mænd med bortsprængte lemmer. Salen var fyldt med soldater.

»Det var en chokerende oplevelse for mig, og det var det også for de her soldater, der var rystede over, at nogen satte ord og krop på deres udsendelser. Det ramte simpelthen direkte i hjertekulen,« husker Morten Hesseldahl, der i dag er administrerende direktør i Gyldendal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torsten Jacobsen
Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer