Læsetid: 4 min.

Forlag genudgiver bog om en skingrende sindssyg og megaloman præsident

I 1965 udkom bogen ’Night of Camp David’, der handler om Mark Hollenbach, præsident for De Forenede Stater, og hans grandiose planer for at gøre USA til verdens eneste supermagt igen. Nu genudgives bogen – 53 år senere – og man kan ikke lade være med at spørge sig selv hvorfor mon?
I 1965 udkom bogen ’Night of Camp David’, der handler om Mark Hollenbach, præsident for De Forenede Stater, og hans grandiose planer for at gøre USA til verdens eneste supermagt igen. Nu genudgives bogen – 53 år senere – og man kan ikke lade være med at spørge sig selv hvorfor mon?
30. november 2018

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

USA

PRÆSIDENTIEL PARANOIA

I 1965 udgav Washingtonkorrespondenten og romanforfatteren Fletcher Knebel (1911-1993) bogen Night of Camp David.

Romanen handler om Mark Hollenbach, præsident for De Forenede Stater, som kalder den unge senator Jim MacVeagh til sig på Camp David midt om natten, hvor præsidenten sidder i mørket og holder dybt paranoide enetaler om, hvordan alle – især pressen – konspirerer imod ham og hans grandiose planer for at gøre USA til verdens eneste supermagt igen.

Forlag Ved udgivelsen kaldte The New York Times romanen »lidt for plausibel til, at det føles behageligt«. Denne roman om en skingrende sindssyg og megaloman præsident er nu i november 2018 blevet genudgivet af Vintage Books. Hvorfor mon det?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu