Læsetid: 5 min.

Jeg kunne jo også bare smutte op i bjergene og tæmme en araberhingst

De store computerspilsproducenter forlader i stigende grad de lineære fortællinger og giver i stedet spilleren en stor åben verden uden egentlig fremadskridende narrativ. Men hvem orker egentlig at drive formålsløst rundt i en pixeleret sandkasse? Mig for eksempel
’Red Dead Redemption 2’ er også for seniorgamere som Anna von Sperling

’Red Dead Redemption 2’ er også for seniorgamere som Anna von Sperling

Rockstar Games

30. november 2018

Jeg var ukarakteristisk tavs over frokosten en mandag tidligere på måneden.

For mens mine kolleger lystigt fortalte om at sætte filt op i ny lejlighed og en tur til Jylland, brændte jeg inde med langt vildere historier fra min weekend. For problemet er, at det i voksenkredse ikke gælder at have gennemført togrøveri ved højlys dag, når det er på en PlayStation – uanset at det stadig er en bedre historie end filt.

Så jeg tav.

Men det nye spil Red Dead Redemption 2 sad så meget i kroppen på mig, at det næsten føltes, som om jeg tilbageholdt vigtige oplysninger.

Jeg havde spenderet mindst ti timer af min netop overståede børnefri weekend som gunslinger Arthur Morgan (født 1863) i selskab med mine lovløse kammerater i Van der Linde Gang. Og alene det har en effekt på hjernen. Jeg brugte for eksempel cirka 50 procent af skoletiden i gymnasiet på at spille Tetris og kunne derfor i slutningen af 3.g spille det ved blot at lukke øjnene og lade min af KGB vaskede hjerne smide figurer ned foran mit indre blik.

Fri

Men med Read Dead Redemption (RDR) er det mere end det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Voigt
Steen Voigt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu