Læsetid: 8 min.

Forfatter til håndbog mod sexchikane: Afblæs kønskrigen og få et bedre ordforråd

Vi skal blive bedre til at diskutere, hvad der er på færde, når nogen føler sig krænket eller udsættes for overgreb. Det er vejen frem for #MeToo-bevægelsen, hvis egentlige mål er bedre relationer, mener den norske sociolog og kønsforsker Hannah Helseth, som har skrevet en håndbog mod seksuel chikane
Vi skal blive bedre til at diskutere, hvad der er på færde, når nogen føler sig krænket eller udsættes for overgreb. Det er vejen frem for #MeToo-bevægelsen, hvis egentlige mål er bedre relationer, mener den norske sociolog og kønsforsker Hannah Helseth, som har skrevet en håndbog mod seksuel chikane

Mia Mottelson

28. december 2018

»Det er ikke så underligt, at folk ser meget forskelligt på #MeToo-bevægelsen, og at bølgerne kan gå højt. Man er jo faktisk ikke enige om, hvad seksuel chikane overhovedet er,« siger Hannah Helseth.

Hun og jeg sidder på en kaffebar i Oslo, hvor hun, som er 38 år, sociolog og kønsforsker, bor. Sammen med kommunikationsforsker Anja Sletteland har hun skrevet bogen Det jeg skulle sagt – håndbok i seksuell trakassering. Altså en løsningsorienteret håndbog mod seksuel chikane, som forfatterne håber kan give folk et mere nuanceret ordforråd for, hvad der sker, når nogen bliver udsat for sexchikane. Det gør de bl.a. ved at definere forskellige typer chikane – fra uønsket berøring til at presse nogen til sex – så man kan komme ud over den misforståelse, at #MeToo-bevægelsen ligestiller alle typer krænkelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu