Kommentar
Læsetid: 5 min.

Øen Lindholm er allerede blevet en dystopisk fortælling

Når virkelighedens politik overhaler litteraturens dystopi
Når virkelighedens politik overhaler litteraturens dystopi

Søren Steffen

Kultur
7. december 2018

Her kommer optakten til en lille historie, der udspiller sig i en ganske nær fremtid. Det er en historie om Lindholm. Lindholm er en lille øde ø i Stege Bugt et par kilometer fra Møn. I 1925 købte Den danske stat øen for her at placere Statens Veterinære Forsøgsstation. Senere blev Afdelingen for Virologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) placeret her, så i mange år har man på øen eksperimenteret med de meget smitsomme sygdomme svinepest, mund- og klovsyge og rabies.

Det var udelukket, at almindelige mennesker kunne besøge øen, for et besøg her ville kræve grundig assistance i form af sikkerhedsforanstaltninger, desinficering fra inderst til yderst og bagefter en uges karantæne. Der findes et rensningsanlæg på øen, som gør det muligt at lave noget brakvand, som forsøgsdyrene kunne drikke, men vandet er på ingen måde egnet til mennesker. Drikkevand skal fragtes via den daglige forbindelse til fastlandet – med en færge, der bærer navnet »Virus«.

Nå, på et tidspunkt – og lad os bare sig for nylig – besluttes det, at DTU skal rydde bygningerne på øen for inden så længe i de forladte bygninger og stalde at give plads til godt hundrede udlændinge på tålt ophold og afviste asylansøgere, der har begået kriminalitet, men har udstået deres straf. Vurderingen fra eksperter er godt nok, at der vil gå mange år, før øen er renset, så mennesker kan færdes der.

Her på dette tidligere laboratorium for virus og virusbekæmpelse, og med et krematorium til de syge dyr som nærmeste nabo, skal de udstødte flygtninge leve afskærmet fra al øvrig civilisation på ubestemt tid eller de næste mange år, indtil de en dag måske kan sendes tilbage til deres krigshærgede hjemlande. Der sker ingenting på øen, de er der bare. Der findes én færge til fastlandet om dagen, men da flygtningene kun modtager 28 danske kroner om dagen og har daglig meldepligt, er den frihed mere på skrømt.

Hvis en etnisk hvid dansker begår en ulovlighed og soner sin straf, bliver vedkommende ikke bagefter omtalt som kriminel, men hvis en udlænding begår en ulovlighed og soner sin straf, forbliver man for altid »kriminel udlænding«. Flygtningene på Lindholm har ingen form for frihedsrettigheder og betragtes udelukkende som kriminelle.

Se, det var optakten til historien. Nu er det så op til læseren at gætte på, hvorvidt det her er beskrivelsen af livet på en øde smitsom ø fra en ny dansk dystopisk roman, en fabel for i morgen, eller om det er en beskrivelse hevet ud af den danske regerings nyligt vedtagne finanslov for 2019?

Svaret er imidlertid hverken det ene eller det andet, men derimod en kombination af de to. Regeringens beslutning fra sidste uge om, med Dansk Folkepartis stemmer, at etablere den øde ø Lindholm som nyt udrejsecenter for kriminelle flygtninge og personer på tålt ophold er allerede som en dystopisk roman. Det er politik forvandlet til dystopi, og det vel at mærke før dystopien som genre har kunnet nå at advare om den altomfattende dehumanisering, der ligger i beslutningen om etableringen af ølejren Lindholm.

Vi er vant til, at litteraturen går forud for virkeligheden og politikken, at den så at sige sætter en tydelig mikrofon til nogle tendenser i nutiden, forlænger og forstærker dem ud i en ikke alt for fjern fremtid.

Fremtidsromaner kan også altid læses som samtidskritik og er også et spejl af en tilstand, som allerede findes. Det kender vi fra dystopiske romaner som Kafkas Slottet, Georg Orwells 1984, Aldous Huxleys Fagre nye verden, Cormac McCarthys The Road eller Margaret Atwoods populære Tjenerindens fortælling. Sidstnævnte er netop kendetegnet ved, at intet i bogen er fri fantasi, men er stykket sammen af elementer, der allerede findes realiseret et eller andet sted i verden i dag.

Det dystopiske fylder en del i den nye litteratur, og det er derfor, vi i denne udgave af Vinterbøger med en håndfuld artikler sætter særlig fokus på den og belyser dens historiske baggrund, herunder ikke mindst dystopiens komplicerede relation til sin tvilling, utopien.

Den dystopiske litteratur forholder sig typisk til tidens store problematikker som klimakrise, økonomisk krise, overvågning, internettets erstatning af liv og et demokrati på globalt tilbagetog. Den forlænger nuets mulige realitet ind i en forestillet fremtid, den bygger på det scenarie, at hvis menneskeheden fortsætter som hidtil, så kan vi ende med den her forfærdelige realitet, som ingen vil, men som vi alligevel selv har skabt. Derfor kan man sige, at den dystopiske litteratur advarer os mod os selv og tendenser i tiden, så vi i bedste fald kan undgå, at de bliver til noget.

Det dystopiske er en ret håndgribelig litterær tendens, som ikke mindst kommer til udfoldelse i ungdomslitteraturen. I sin artikel svarer Anita Brask Rasmussen på, hvorfor det dystopiske gennem længere tid har været så vigtig en genre for Young Adult-romanen. Årsagen er, at de dystopiske samfund, der skildres her »er foruroligende og ligger i så dygtig forlængelse af alle de bange anelser, man allerede kan have omkring overvågning, tankemanipulation, propaganda og den frie viljes skrøbelighed, at fortællingens scenarier pludselig dukker op i din støj, mens du færdes ude i virkeligheden«.

Det dystopiske gælder på ingen måde kun ungdomslitteraturen, men dominerer i det hele taget ny dansk litteratur, hvor den enten findes i ren form eller som momenter med åbning mod utopien hos forfattere som Olga Ravn, Kaspar Colling Nielsen, Charlotte Weitze, Dennis Gade Kofod, Jeppe Krogsgaard Christensen, Theis Ørntoft, Jonas Eika, Ursula Andkjær Olsen, Liv Sejrbo Lidegaard med flere.

Et svar på, hvorfor den dystopiske tendens er så tydelig i den nye litteratur, kunne være det samme som med ungdomslitteraturen, at den skaber billeder og form på en frygt, der ligger i nutiden. Men man kunne også løfte blikket en smule og pege på, at det dystopiske anviser en ny vej for en litteratur, der i et årti ofte har kredset om sig selv, og igen gør det muligt at beskæftige sig med virkelighed og politik – på fiktionens præmisser, vel at mærke.

Der er god grund til at gå på opdagelse i særmagasinet Vinterbøger 2018, og der er god grund til at holde øje med, hvad der sker i den dystopiske litteratur i de kommende år.

Kan litteraturen fastholde førsteretten til at udlægge vores tid, eller vil den igen blive overhalet af politik, som det skete med regeringens finanslov i sidste uge med den dystopiske fortælling Lindholm?

Og hvis det sidste er tilfældet, hvad stiller litteraturen så op? Skal den forsøge at overbyde, eller skal den søge helt nye steder hen?

Vinterbøger 2018: Dystopisk litteratur

Magasinet Vinterbøger sætter fokus på de dystopiske romaner, der skildrer hvordan vi nærmer os et apokalyptisk nulpunkt, hvor den miljømæssige krise og kampen om råstoffer truer med komplet kollaps. Læs om den historiske baggrund for dystopien og om, hvorfor genren igen er relevant – for både børn, unge og voksne. Magasinet udkommer i sin helhed den 7. december 2018.

Andre artikler i dette tillæg

 • Her er de bedste bøger i 2018 – ifølge kritikerne

  7. december 2018
  Hvilke romaner, digtsamlinger, fagbøger og ungdomsbøger har været de ypperligste i 2018? Her er kritikernes favoritter
 • Tysk forfatter: Man kan ikke engagere sig mod højrenationalister og samtidig støtte deres skribenter økonomisk

  7. december 2018
  I Tyskland har forfatteren Margarete Stokowski genantændt debatten om, hvordan man skal forholde sig til den stigende mængde af højrenationalistisk litteratur, der udkommer i disse år. Fordi det viste sig, at en boghandel solgte bøger fra den yderste højrefløj, nægtede hun at sætte sine ben i forretningen
 • Modernister

  7. december 2018
  I sidste uge gav Det Danske Akademi Klaus Rifbjergs Debutantpris til Theresa Salomonsen for hendes digtsamling ’Kast himlen i havet’, udkommet på forlaget Korridor. Peter Laugesen holdt talen, og reglen er, at den skal handle om poesien, ikke om forfatteren, så her er talen, der tager udgangspunkt i tre af fire hyldestdigte i bogen til henholdsvis Gustaf Munch-Petersen, Edith Södergran og kubismen
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Er vi ikke allerede et stykke inde i en ny roman af Jussi Adler Olsen ?

Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

"Det er fandme uhyggeligt - du" en gennemgående replik i "Riget"

Kim Folke Knudsen, Christel Gruner-Olesen, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvorfor læse dystopiske romaner, når man bare kan besøge det virkelige Danmark?
Der må være noget turist-potentiale et eller andet sted..?

Kim Folke Knudsen, Christel Gruner-Olesen, Tommy Clausen, Werner Gass, Carsten Wienholtz, Jens J. Pedersen, Mogens Holme, Ole Frank, Torben Skov, Lillian Larsen, Arne Albatros Olsen, Gert Romme, Bjarne Bisgaard Jensen, Grethe Preisler og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg har været på øen for omkring 10 år siden. Vi talte dengang om at der var noget uhyggeligt ved bygningerne og stilheden på øen. Indendøre måtte vi ikke komme pga smittefare. Vi spekulerede på hvornår den ville blive brugt til filmoptagelser, da bygningerne mest af alt mindede om den lidet charmerende nedslidte byggestil i Østeuropa. Vi var glade da vi sejlede derfra. Den reelle indespærring der bliver de 100 til del ender i farlige situationer blandt beboerne og mellem beboerne og personalet. At folk i land er nervøse er ikke hysteri, men en reel angst, når der angiveligt skal være skærpet politikontrol i Kalvehave.
Drop nu det tåbelige, uværdige og rasende dyre vampyrslotlignende projekt.

Kim Folke Knudsen, Jonna Jensen, Tommy Clausen, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Lillian Larsen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Johnny Hedegaard

".....Kan litteraturen fastholde førsteretten til at udlægge vores tid, eller vil den igen blive overhalet af politik, som det skete med regeringens finanslov i sidste uge med den dystopiske fortælling Lindholm?

Og hvis det sidste er tilfældet, hvad stiller litteraturen så op?"

Litteraturen, og Peter Nielsen, skulle måske i første omgang forholde sig til virkelighedens dystopi:
Nemlig den virkelighed, at regeringen har præsenteret en ny finanslov for nationen Danmark og den debat der herefter udspiller sig.

Finansloven er den mest omfattende af alle love og fylder ca. 500 sider, og bemærkningerne til loven fylder ca. 2.500 sider. Den er så omfattende, at den anses for at være den vigtigste af alle lovene. (Måske lige bortset fra Grundloven). Og vi tæller økonomien i milliarder.

Trods omfanget og alle de aspekter i samfundet der berøres i Finansloven, er stort det eneste der diskuteres i medierne hvorvidt fænomenet Lindholm er acceptabelt eller ej.

Lindholmfænomenet er det af journalister VALGT vigtigste men ikke nødvendigvis DET vigtigste, der diskuteres i medierne. Og tilsyneladende hopper befolkningen med på debatvognen.

Det er da imponerende.........eller uhyggeligt.

Kim Folke Knudsen, Werner Gass og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

@ Johnny Hedegaard,

Faktisk har du helt ret. Men som dansk skattebetaler udenfor Danmarks grænser syntes jeg også, at dette menneskefjendske og udanske Lindø-projekt kræver stor opmærksomhed.

Og hvis det er opmærksomhed, man fra dansk side har ønsket, er det faktisk også lykkes ganske godt. For de fleste medier, som jeg kender rundt om i Europa, har faktisk omtalt dette tillige med en ikke altid korrekt forklaring om landets politiske situation.

Kim Folke Knudsen, Søren Kristensen, Christel Gruner-Olesen, Tommy Clausen, Werner Gass og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Der er et problem med indvandring, det koster samfundet, ufattelige mange ressourcer, fokus, opmærksomhed med mere og det ER de svagesstillede der bøder for det, de lavest lønnede, arbejdsløse, de syge, de ældre med flere, der har aldrig været så mange nedskæringer og stilen efter laveste fællesnævner i vores samfund, som vi ser i dag.

Velfærdssamfundet og trygheden afvikles i stedet for, at udvikles, og sådan noget som uautoriseret og uønsket indvandring og migration, det hjælper bare ikke på disse ting, tværtimod dræner det de ressourcer, som ellers ville og skulle have været brugt på, at opgradere den almindelige indfødte danske statsborgers tilværelse, det er fakta.

Derfor må man se i øjnene, at jo længere tid det tager, at løse dette problem, jo mere akutte og baskere vil metoderne også blive, om det ikke allerede er for sent.

Det er der ingen der ønsker, men hvis der ikke gøres noget der virker idag, så tror jeg ikke metoderne bliver mildere i morgen, det er blot en konstatering.

Et andet problem er dem der råber op om menneskefjendsk, fremmedfjendsk osv. de mangler, at komme med effektive alternativer, en laden stå til holdning, er bare ikke længere holdbar, og det må trods alt være danske statsborgere, det fællesskab og samfund vi har opbygget der kommer først og før resten af verden, ellers giver tingene jo ikke længere mening.

Søren Kristensen, Bjarne Frederiksen, Erik Jakobsen, Ole jakob Dueholm Bech, Michael Boe, Erik Fuglsang og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Skal vi slå fast! Ingen bliver indespærret på Lindholm mod deres vilje. De kan forlade Danmark med en betalt flybillet i lommen.
God week-end og god tur til alle!

Peter Hansen, Ole Arne Sejersen, Ole jakob Dueholm Bech og Michael Boe anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Det er sygeligt.
Det er intentìonelt psykisk terror.

Kim Folke Knudsen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Kim Houmøller
En omvendt forståelse af fri vilje.

Kim Folke Knudsen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

@Jens J. Pedersen - Kom nu på banen med et bedre forslag. Indkvartering på et luksushotel?

Peter Hansen, Erik Fuglsang, Ole Arne Sejersen og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte i P1,s Ugens gæst med Vordingborgs borgmester sige, at der ikke var vand på øen , det måtte sejles over med færgen . Bare ENDNU en tåbelighed ved brugen af øen.

Eva Schwanenflügel, Werner Gass og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Kim Houmøller
Først må jeg konstatere, at du går ind for psykisk tortur - bare det ikke er dig selv, det går ud over
De skal ud og arbejde for deres ophold - men det gør du måske ikke?
Det er en forråelse af dansk kultur at ville sejle disse mennesker ud på en ø med vira og uden vand.

Hvis DF mener, at øen er værd at opholde sig på, så vil jeg anbefale, at alle DF'er sejles derud, og så må de selv om resten!

Jørgen Lejf Hansen

Løsningen må være.
At vi får genåbnet Sprogø, den var til løgnagtige og hysteriske kvinder.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/i-land-paa-de-udvistes-oe-det-sk...

Hvor er der mange her, der hellere vil spytte på de medborgere, som forsøger at bevare vores møjsommeligt tilkæmpede velfærd, frem for at være med til at tage ansvar for ikke at efterlade ubetalte regninger og selvpåførte handikap til vore efterkommere.

I har alle spurtet gennem tilværelsen på en guldske, og nu sidder i bare her foran tastaturet med pensionen i ryggen, og jeres første prioritet er selvfedmens glorie og ansvarsfraskrivelsens sterile hænder med fred i sjælen og bevidstheden om, at andre heldigvis bærer skidtspanden ud.

I er sgu ikke noget at være stolte af. Den rigeste generation nogensinde i det mest tolerante samfund med de største udfoldelsesmuligheder nogensinde. Et livsforløb som vore børnebørn nok ikke skal sætte næsen op efter at opleve med de bedsteforældre.

Kim Folke Knudsen, Peter Hansen, Michael Boe, Hans Aagaard, Kim Houmøller og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar

Ville det ikke være meget enklere, at partitoppen i DF og Inger Støjberg skabte sig selv et tusindårsrige på Lindholm i fred for omverdenen. Lad Axel Ahrendtsen slippe sin kreativitet løs med byplanen og arkitekturen på øen, evt. assisteret af Pernille. Han må være træt af "Voldsmoses"/Vollsmoses Plattenbau. Han kunne eventuelt hente inspiration fra Den Gamle By i Århus.

Øen er ikke stor nok til DF, Nye Borgerlige og Venstres vælgere, men den er stor nok til partitoppen. Her kan de være i fred for det øvrige samfund, som altid er til besvær.

Bare nu DFernes indre svinehund ikke bliver ramt af svinepest efter besøget. Det ville godt nok være synd.

Jens Thaarup Nyberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Kim Houmøller
'Skal vi slå fast! Ingen bliver indespærret på Lindholm mod deres vilje. De kan forlade Danmark med en betalt flybillet i lommen.'
Aehh, helt så enkelt er det vel ikke. At de er på 'tålt ophold' betyder enten 1) at deres 'hjemland' ikke ønsker at modtage dem eller 2) at de risikerer at blive udsat for tortur og/eller død, og dermed vil Danmark forbryde sig mod de konventioner, vi har tilsluttet os, såfremt man insisterer på en tvangs-deportation. Derfor 'tålt ophold'.
Det er formentlig ikke Guds bedste børn, der vil blive deporteret til Lindholm og de facto isolation fra alt og alle, men det er trods alt mennesker, der har udstået deres straf i et dansk fængsel. At omstændighederne så gør det umuligt at udvise dem, berettiger vel ikke, at de skal sendes i isolation på en øde ø på ubestemt tid?

Kim Folke Knudsen, Niels Duus Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Erik Fuglsang, Jens J. Pedersen, Dorte Sørensen, Katrine Damm, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Har Højesteret ikke afsagt en dom , hvor folk kun kunne holdes tilbage med bestemt ophold og daglig meldepligt i 4 år?
Det må vel betyde at folk højest kan blive på øen mv. i 4 år og så må bo andre steder - om det så skal være en mere lempelig meldepligt er jeg ikke helt klar over.

Søren Kristensen

Turistparadiset Hydra, i det græske ø-hav, får også leveret vand på daglig basis, fordi det ikke forekommer naturligt. Altså er spørgsmålet om vand ikke andet end en teknisk detalje. Omvendt er der ingen tvivl om at Lindholm i sin nuværende forfatning resemblerer både Alcatraz (virkelighedens verden) og Shutter Island (filmens), hvilket sikkert også er derfor øen er valgt. Det handler om signaler og i dette tilfælde ret klare signaler. Spørgsmålet er bare hvilket samfund, der vokser frem, når/hvis de fremtidige beboere fortsat nægter udrejse og begynder at føle sig hjemme på øen: en ny fristad og progressivt rehabiliteringscenter, med egen vindmølle, økoproduktion og daglige turistbesøg - eller et voldsplaget og droneovervåget helvede? Hvor længe holder det billede af øen vi kender i dag og som forekommer ganske skræmmende og hvordan er det lige man forestiller sig fremtiden, når baktusserne har givet op og mennesker, der ikke har andet at tage sig til end at finde på, begynder at folde sig ud?

Grethe Preisler

Apropos dystopier
hvad med William Goldings 'Fluernes herre' fra 1954?

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael W Pedersen

Kære du ukendte, glæd dig! Lindholm er en af de små perler i Bøgestrømmen, få timer fra Hamburg halvanden fra København, masser af kultur, frisk luft and the dark sky. Vi ses

Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Du har en pointe, Michael W Pedersen
Der bliver godt nok trængsel i Udrejsecenter Lindholm, hvis det skal rumme flere end de ca 100 hjemsendelsesparate ad gangen, der kalkuleres med af udlændinge-service, og også være plads til turister i sommerhalvåret på 'perlen i Bøgestrømmen'. Bortset fra, at vejret på de græske øer sædvanligvis er noget mildere end vintervejret indtil videre har været i Danmark, er der ca. 55 kvadratkilometer at rutte med på Idros, men kun skallede 7 ha i alt, - svarende til ca 8 foldboldbaner - at gøre godt med på Lindholm ... *-*

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Indtil videre har pest-øen Lindholm helt klart et image-problem.

Grethe Preisler, du siger noget; for at ændre brandet i mere positiv retning, kunne man jo buldoze bygningerne der alligevel er smittebefængte, nu maskinerne også er i fuld gang med at molestrere de almennyttige boligområder, der er i skarp konkurrence om at komme med i regeringens og De Forkvakledes ghettoplan til fordel for det private byggemarked og kapitalfondene.

Herefter har vi FODBOLD-ØEN, hvor der kan afholdes turneringer for klubber der har en stor hooligan-fanbase, og politiet kan øve sig i knibtangsmanøvrer dækket af TV2 News egen helikopter.
Der kunne eventuelt opføres et amfiteater til gladiatorkampe bivånet af statsmedisteren.
Krydstogter til disse kampe kunne blive en ren guldmine for det sydlige øhav ;-)

Kim Folke Knudsen

Du er ikke en forbryder, fordi du og eller din familie har søgt om asyl i Danmark og modtaget et afslag.

Hvis du under asylopholdet har begået kriminalitet, så er du stillet ligesom alle andre borgere i et demokratisk retssamfund. Du kan dømmes af myndighederne efter en retssag og må tage din dom. Når dommen er udsonet og udstået, er du en fri kvinde og mand, som får en ny chance for at starte for fra i livet på en bedre vej.

Det er demokratiets og retssamfundets moral at tackle spørgsmålet om kriminalitet og afvist asylansøgning på. En afvigelse fra dette princip er et skridt væk fra demokratiet og retsstaten.

Hvis du ikke har begået en lovovertrædelse og er afvist asylansøger, så ser jeg intet problem i at de opholder sig på et asylcentrer i Danmark, hvor de kan gå ud og ind som frie borgere. De har en forpligtelse, hvis Danmark kan sende dem tilbage til deres oprindelige land, så skal de rejse ud PUNKTUM.

Men virkeligheden er, at der er asylansøgere, som ikke kan rejse hjem til noget land eller en nation, for den nation for asylansøgerne eksisterer ikke mere. Libyen, Somalia, Yemen, Syrien er eksempler på nationer, som er gået i opløsning i anarki og kaos. Så er der de statsløse afviste asylansøgere, hvor intet land er tilstede for dem. De kan heller ikke rejse ud, for du kan ikke rejse ind i et land lovligt uden papirer uden et pas uden et dokument, som godtgør, at her må du efter aftale godt rejse ind.

Hvis der er kriminelle asylansøgere, som udgør en alvorlig trussel mod det danske samfund efter udståelse af dom og straf, så er jeg åben overfor, at der i helt særlige undtagelsestilfælde kan åbnes op for, at de og kun de anbringes i en lukket asylafdeling uden fri udgang. Hvis folk dømmes til et sådant ophold så skal det være på tidsbegrænsning og med mulighed for at anke afgørelsen i retssystemet.

Det er vi er igang med nu ude på Lindholm er en snigende bevægelse mod at opføre KZ-lejre for de borgere her i landet, som er uønsket og hængt ud af pøbelen og den danske pøbelpresse. Først bliver det de hårde kriminelle, som skal låses ud på øen. Så bliver det cykeltyveriet, som udløser tvangsanbringelse på Lindholm. Med DF egne ord fra Martin Henriksen side så ønsker han sig et asylsystem, hvor alle asylansøgere er låst inde i lukkede lejre fra start af asylansøgningen til den dag, de smides ud af landet eller rettere skal rådne op med år og årtiers ophold i en lukket og aflåst asylafdeling. Flere af de nu afviste asylansøgere har opholdt sig i et udrejsecenter i over 10 år.

Vi ser det rundt om i samfundets mørke kroge den stigende afstumpning, ligegyldigheden og angsten den paranoide angst for at tage den velstand fra os, som nu er truet fra mange sider. Den angst kan føre til et vældig skred en glidebane, hvor alt er tilladt i ønsket om at forskanse Danmark og danskerne og låse sig inde i en løgn om at Danmark kan leve isoleret på en ø som en national hvid minoritet, der er forskånet for alle de udfordringer og spørgsmål som trænger sig på ligegyldig hvor mange tusinde mure vi opfører omkring os - ude fra.

Eksempel: Tænketanken CEPOS udtaler, at fattigdom for børn er en sund spore til at komme igang og til at tage et opgør med ens egne forældre at vise at du kan noget og kan bevæge dig op ad den sociale rangstige. Det kommende mantra for dansk socialpolitik eller hvad vi nu skal kalde det for !

Det er ikke underligt at antallet af psykiske diagnoser er eksploderet blandt børn og unge. Forældrenes syge samfund trækker dets ulykkesaglige spor dybt ned i Jorden i vort eget land.

Det land, som for tiden hyldes i TV2 og i de dominerende danske mainstream medier Det frie og lykkelige USA under Donald Trumps ledelse. I det land viser revnerne sig allerede: den forlorne illusion om de frie og lykkelige borgere er revnet og en anden realtiet viser sig. En nation med udtalt fattigdom med himmelråbende social ulighed, og med en generation, der som aldrig før er afhængig af stoffer og misbrug. 70.000 unge mennesker måske også ældre mennesker afgik ved døden på et år som følge af overdosis. Antallet af misbrugere i USA forøges år efter år og nu har det for første gang påvirket middelevetiden i USA, så denne falder. Det er den samfundsmodel vi bevæger os hen i mod med VLAK Marionetteateret og DF´s politik. Det er deres forbillede og det er den vej de ønsker at Danmark gradvist skal bevæge sig hen imod.

De danske politikere påstår, at sådan forholder det sig ikke men de lyver. Al deres økonomiske politik og deres strategi peger i USA´s retning det privatiserede samfund uden velfærdsstat og uden socialt sikkerhedsnet. Det er endemålet. Ingen af de nuværende danske politikere fra VLAK og DF og Nye Borgerlige har bidraget til at opbygge den velfærdsstat, som vi for tiden er ved at afvikle. Ingen af de danske politikere har ydet en skid for at en eneste social ydelse er blevet bedre end før de selv kom til fadet som politikere.

Det er det forrykte udgangspunkt for at møde andre mennesker fra en anden kultur og et andet land, som vi må tage et opgør med ved næste valg. Et forrykt udgangspunkt, som er formet af en dyb angst for at miste og føle sig svigtet og hjælpeløs. Det er den sindsstemning vi skal have gjort op med snarest muligt.

Kim Folke Knudsen

Med sans for afledningsmanøvrer har DF og VLAK gjort det igen, Lindholm øen søsættes og alle inklusive mig selv farer i flint og det med rette.

Men de ærede partier DF og VLAK har gang i noget andet.

Dagpengeretten skal beskæres med tilbagevirkende kraft for alle, der har arbejdet i Udlandet eller været udstationeret der i mere end et år. Det gælder for ophold i et land udenfor EU og EØS samarbejdet. Fra år 2019 vil GB være omfattet af de de danske regler, når GB forlader EU.

Der indføres et opholdskrav om, at du skal opholde dig i 7 år i Danmark for at få ret til dagpenge. Danskere som kommer hjem fra udenlandsk arbejdsplads mister hermed deres dagpengeret og må vente 7 år på at opnå denne igen. De har betalt hvert eneste år til deres A-kasse og vupti så har de ingen dagpengeret i 7 år. De svigefulde politikere fra DF og VLAK vll end ikke kompensere den gruppe af dagpengemodtagere ved at tilbagebetale deres A-kasse Kontingent. Bedrag af dagpengemodtagerne er det, fordi de selv samme politikere fra DF og VLAK erklærer. Jamen der er ikke tale om en forsikringsordning. Vi politikere og andre borgere betaler 50% af dagpengesystemets udgifter resten kommer fra kontingenterne fra medlemmerne. Ja men for pokker så kunne I da i det mindste betale 50% af kontingentet tilbage til de dagpengemodtagere, som i nu har bedraget til at betale for en ordning, de ikke har adgang til med tilbagevirkende kraft.

Hvad skal de så leve af i mellemtiden. Dem som kommer hjem til Danmark, fordi de har været så uheldige at blive fyret og afskediget på den udenlandske arbejdsplads.

Ja det bliver ikke Kontanthjælp. For her har VLAK og DF indført den et lignende opholdskrav på 7 år, så de danske borgere uden dagpengeret vil være henvist til den SU lignende Integrationsydelse.

Denne ydelse bliver nedsat fra år 2019 som et led i en ny stramning fra DF og VLAK´s side.

Har du arbejdet i udlandet eller er du udstationeret i Udlandet, så må din familie sørge for din forsørgelse fremover, hvis du kommer hjem uden et job.

Eller mulighed nr. 2. Bliv permanent i Udlandet og rejs ikke hjem til den nation Danmark og det folk danskerne som den ene dag opfordrer unge mennesker til at rejse til udlandet og dygtiggøre sig og den næste dag trækker bukserne ned på de unge mennesker og sige nul dagpenge her du kan nøjes med en integrationsydelse for under +6.000 kr. om måneden og ellers så kom først hjem når du har et arbejde.

Var der nogen der sagde egoisme og kræmmermentalitet ?

Denne nye protektionistiske handelshindring at opstille begrænsninger i dagpengeretten for de borgere, som i perioder dygtiggøre sig i Udlandet. Det vil med usvigelig sikkerhed føre til, at udenlandske firmaer vælger at lægge deres hovedkvarterer andre steder end i Danmark, for her er medarbejderne simpelthen stillet for dårlig og for uvelkomne.

Ih hvor bliver der mange nye nationale arbejdspladser ud af det idioti ??? ikke DF og VLAK.

DF kalder sig for Velfærdsstatens forsvarer - døm selv.

Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar